УКР РУС

"Президент Зорі має образу на Шахтар": Циганик розповів, як "гірники" відмовилися давати обіцяну частку за Маліновського

16 лютого 2021 Читать на русском

Журналіст Ігор Циганик назвав причини погіршення стосунків між керівництвом Зорі та Шахтаря.

"Геллер все чітко пояснив. Свого часу Маліновський переходив у Зорю, потім Шахтар його повертав, віддавав знову. Коли це було вдруге, то йшлося про джентльменську угоду – якщо футболіста продадуть, то Зоря може розраховувати на певний відсоток. Але ніяких документів не оформили. Наслідок – Маліновського продали, хоча жодного офіційного матчу за Шахтар він не зіграв. Зоря ж ніяких коштів не отримала попри всі домовленості.

Маліновський став найкращим українським легіонером 2020 року

Після цього стало зрозуміло, що співпрацювати з Шахтарем сенсу немає. Президент Зорі десь образився на Шахтар. Така сама історія із Соболем – він грав-грав-грав, а кошти отримає Шахтар. Було вирішено, що "світити" футболістів для донеччан більше ніхто не буде. Зараз слово в українському футболі нічого не вартує. А що судитися, якщо немає документів? Я відчув у голосі президента Зорі Євгена Геллера, що він має певну образу на Шахтар, можливо, не на самого президента, а на керівництво", – заявив Циганик у ефірі ЦиганикLIVE.

Нагадаємо, Маліновський розкрився саме в Зорі, а влітку 2017-го Шахтар продав його Генку. За даними Transfermarkt, сума трансферу склала 2 млн євро.

Як Шахтар втрачав топів: Маліновського визнали "неперспективним", Зінченко відкупився, Зубков не злякався Маріуполя