УКР РУС

Президент Ла Ліги: Централізований продаж телевізійних прав здатен покращити стан футбольної індустрії

6 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Президент іспанської ліги Хав’єр Тебас наголосив, що централізація телевізійних прав приносить розвиток всієї футбольної індустрії в цілому.

У Києві в конференц-залі готелю Hilton президент іспанської Ла Ліги Хав’єр Тебас розказав про переваги централізації телевізійних прав:

"Централізований продаж здатен покращити весь стан футбольної індустрії і сприяє розвитку і зміцненню клубів. Інші інфраструктури пов’язані з футболом також отримають розвиток. Це все дуже важливо, бо в результаті це служить для поліпшення якості футбольного продукту, який демонструється при трансляції. Важливо, щоб всі трансляції з різних стадіонів були схожі одна на іншу. Вони не повинні дискримінувати одна одну.

Наші футбольні поля відповідають не всім вимогам і вони не такі як у "Реала", "Барселони". Але клуби зацікавлені в тому, щоб їхні поля виглядали ідеально. Кожен клуб дуже старається отримати бонуси. Багато клубів не дбали і не доглядали за своїми стадіонами. Зараз після централізації картинка однакова, клуби прагнуть до того, щоб все виглядало бездоганно. Це також додає вартості продукту, який ми продаємо.

Якщо картинка і якість трансляції не відповідають вимогам сьогодення, то вболівальники просто не будуть дивитись такий футбол.

Слід відзначати, що продукт можна продавати як одному телеканалу, так і іншому. Також слід визначатись чи буде безкоштовна трансляція прямих включень, чи вона буде на платній основі. Слід визначитись, чи доступні будуть відеоогляди в інтернеті. Всім цим питанням слід приділяти величезну увагу".

Президент Ла Ліги: Завдяки централізації телеправ ми домоглися економічної стабільності

, а також у Viber