УКР РУС

Президент Гірника-Спорт Каплун запропонував революційну зміну формату чемпіонату України

25 квітня 2020 Читать на русском

Президент першолігового Гірника-Спорт Петро Каплун поділився своїм баченням виходу вітчизняних клубів із карантину.

"Поки оптимізму особливого немає. Судіть самі: щоб закінчити чемпіонат, – нам треба близько трьох місяців. Тобто три тижні мінімум треба на підготовку, адже вже занадто багато води утекло з моменту вимушеної паузи.

Вибори президента УПЛ перенесені – Смалійчук та інші отримають новий шанс

Потім два місяці треба на чемпіонат виділити. Ми прораховували, що провести 11 турів в прискореному темпі навряд чи вдасться. Скажімо, нам їхати на матч з Рухом, потім потрібно повернутися додому і незабаром знову вирушити в далеку дорогу до Ужгорода. А потім нас чекає гра в Миколаєві і через два дні – грати вдома. Як можна відновитися гравцям?

За 30 днів ми навряд чи зуміємо провести 11 турів. Є підозри, що доведеться починати все в серпні, то до жовтня тільки цей чемпіонат проведемо. Тому цілком можна наступний провести за форматом весна-осінь.

Зараз стільки претендентів на вихід, що і формула догравання повинна бути вивірена, щоб нікого з претендентів на вихід в УПЛ не образити, а це вже непросте завдання", – цитує функціонера Sport Arena.

Відзначимо, що формат весна-осінь є звичним для країн із несприятливим кліматом, зокрема, довгими зимами. Україна відмовилася від нього в 1992 році.

Яремчук, недооцінений гравець збірної України і заміна форварду Динамо – ці трансфери у топ-ліги вже чекають