УКР РУС

Представник Гудими: "Карпати" повинні були подати заяву про відмову від позову

19 березня 2017 Читать на русском
Автор: Сергій Горбаченко

Володимир Гудима в липні 2014-го року виграв справу у Палаті з вирішення спорів ФФУ, щодо повернення заборгованості від ФК "Карпати". Львівський клуб не скористався правом подати апеляцію і вирішив піти до суду загальної юрисдикції.

"Футбол 24" спробував розібратися у цій історії і поспілкуватися з однією зі сторін конфлікту – юристом Володимира Гудими Андрієм Руденком.

Зі слів Андрія Руденка, після неодноразових штрафних санкцій до "Карпат" від КДК ФФУ, львівський клуб отримав трансферну заборону з 30-го січня 2017-го року. "Карпати" подали апеляцію на рішення КДК ФФУ заборонити трансферну діяльність, в той же час львівський клуб вирішив звернутися у Франківський районний суд для розгляду двох справ:

1. До Гудими і до ФФУ про відміну рішення ФФУ про стягнення заборгованості і накладання штрафів.

2. До Гудими про тлумачення умов договору.

"Карпати" виграли суд у справі Гудими

10 лютого 2017-го року КДК ФФУ зобов’язав "Карпати" протягом 30 днів відмовитись від позову до суду загальної юрисдикції. У випадку невиконання рішення, КДК ФФУ готовий був розглянути питання про позбавлення ФК "Карпати" статусу професіонального клубу.

Раніше "Футбол 24" вже повідомляв, що 28 березня відбудеться засідання Франківського районного суду міста Львова, на якому мають розглянути та задовольнити заяву ФК "Карпати" щодо відкликання позову до Федерації футболу України по справі колишнього гравця клубу Володимира Гудими.

Проте Андрій Руденко відзначив, що "Карпати" знов вирішили схитрувати і подали до суду заяву не про відкликання позову, а заяву з проханням залишити попередній позов без розгляду. За словами Руденка, таким чином "Карпати" залишають за собою право знову подати позов до суду в майбутньому.

"Карпати" повинні були подати заяву про відмову від позову. Подача такої заяви виключає подачу позову повторно. Те, що зробили "Карпати" – це ширма".

"На даний момент Карпати виконали рішення КДК. Ми не згодні, оскільки подано заяву про повернення позову, а не про відмову від позовних вимог. "Карпати" залишають за собою право звернутися з позовом повторно. Більш того, сьогодні діє судова заборона (забезпечення позову) про виконання рішення Палати по вирішенню спорів ФФУ про стягнення заборгованості за контрактом та рішень КДК про накладення штрафів. До 28 березня ФФУ в будь-якому випадку пов'язане цим судовим рішенням.

Уявіть собі, що суддя захворіє або піде у відпустку, або просто не встигне провести засідання. ФФУ ризикує залишитися в підвішеній ситуації. Футбольна громадськість, напевно, до кінця не розуміє всієї серйозності ситуації.

Уявіть собі, якби державний суд взяв і скасував рішення Палати по розгляду спорів ФФУ. Тоді Гудима повинен повернутися в розташування "Карпат" адже згідно з цим рішенням він отримав статус вільного агента.

А враховуючи, що Гудима грав в польському клубі, результати матчів цього клубу доведеться анулювати", – заявив Андрій Руденко.

"Карпати" відкликають всі позови проти ФФУ, – ЗМІ

, а також у Viber