УКР РУС

Правління Аякса піде у відставку – директори не поділили гонорари

25 травня 2023 Читать на русском

1 вересня правління Аякса піде у відставку через відсутність підтримки.

Про рішення подати у відставку заявив голова правління клубу Франк Ейкен. Разом із ним раду директорів залишать Венді Нагель, Сандер Маллі та Марк Стаут – усі вони представляють клуб на зборах акціонерів, оскільки саме рада директорів володіє найбільшою кількістю акцій (73%).

Аякс відмовився святкувати чемпіонство жіночої команди через кризу чоловічої

Останнім часом в Аяксі спалахнула дискусія щодо зарплати членам ради директорів. Спочатку голова наглядової ради П'єр Ерінг і технічний комісар Ян ван Хальст мали заробляти по 50 тисяч євро на рік, а інші представники верхівки клубу – по 35 тисяч євро. Однак ця ініціатива знайшла спротив як усередині клубу, так і зовні. Зокрема проти таких гонорарів висловився легендарний у минулому гравець команди Шак Сварт.

Під цим тиском Рада директорів була змушена скоротити премії. Голова Франк Ейкен заявив, що рада директорів не відчуває підтримки проведеної політики, у зв'язку з чим і було ухвалено рішення про відставку.

Серед уболівальників дуже популярною є думка про те, що зі звільненням Марка Овермарса з посади директора та Еріка Тен Хага з посади головного тренера Аякса в клубі все зруйнувалося.

Фейєнорд достроково оформив чемпіонство в Ередивізі