УКР РУС

Повний Ордець. Топ-5 висновків із перемоги "Шахтаря"

6 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" робить бліц-підсумки матчу на "Львів-Арені" і називає головного героя у складі "гірників".

1. Гладкого прорвало. Лише у п'ятому матчі сезону (шостому, якщо враховувати Суперкубок) форвард "Шахтаря" зумів відкрити рахунок своїм голам. Зробив він це дуже вчасно, адже перші хвилини львівського матчу стали продовженням стамбульського другого тайму, де обережність у захисті і жорсткі зіткнення домінували над конструктивом. Прем'єрний гол став наслідком цілковитого порозуміння форварда із Даріо Срна - хорват прострелив у "мертву" точку для оборонців та голкіпера суперників, а Гладкий відчув момент і опинився там, де й потрібно.  

2. Щоправда, пропущений м'яч не надламав турків. Так чи інакше вони їхали до Львова за забитим м'ячем, тож продовжували гнути свою лінію. Кілька разів непогано прикладався до шкіряної кулі "лісовик" Мейрелеш, що, на відміну від першого матчу, вийшов на поле зі стартових хвилин. Ну а головні моменти були у Мусси Соу. І тут доленосну роль зіграв Андрій П'ятов. На 43-ій і 57-ій хвилинах він у блискучому стилі зреагував на підступні удари форварда "канарок" з близької відстані. Навіть не хочеться уявляти, як би розвивалися події, якщо б "Шахтар" пропустив хоча б в одному з цих двох випадків - "Фенер" на стику двох таймів був надзвичайно потужний. Тож П'ятову - звання MVP матчу: не буду оригінальним і повністю погоджуся з думкою Віктора Вацка.

3. Гра на емоціях. Одразу після сейву №2 від П'ятова за "Шахтар" заступилася ще й фортуна. Ви ж пам'ятаєте момент, коли у порожні ворота могли замикати одразу двоє - К'яер і Соу, але не встигли до м'яча. І одразу - сутичка імен Перейри-Фреда-Срни. Португальський наставник "канарок" повівся необережно і дещо імпульсивно щодо бразильця, який лежав на газоні. "Гірники" ж це максимально використали на свою користь, довівши інцидент до точки кипіння. Холоднокровний Фелікс Цвайєр погасив пристрасті, рубнувши під корінь - вилучив Перейру, а без нього команда розвалилася. Одразу. На дрібні фрагменти. Провал захисту, Марлос прочавлює К'яера і заробляє пенальті, а Даріо свою справу знає. 2:0 - гра зроблена за якихось чотири хвилини. 

4. Львів знову із "Шахтарем". Попри те, що до групового турніру ще далеченько, а "Фенербахче" - зовсім не "Барселона", і навіть не "Порту", на матчі зафіксували аншлаг - понад 33 тисячі глядачів. Зрозуміло, що помітний відсоток становили турки - їх на "Арені" очікували близько трьох тисяч. Однак галичани організували настільки суперовий саппорт, що славнозвісні співучі і голосисті османи лише нервово хапали ротом повітря. Чи надовго вистачить львівської публіки - невідомо. Але наразі відчувається, що у місті Лева скучили за якісним футболом високого рівня. А якщо "Шахтар" проб'ється у груповий турнір - ми, вочевидь, ще довго не чутимемо скарг Луческу і Ко на львівську підтримку.

5. Є над чим працювати. Ордець знову вдало замінив Кучера - цього разу, щоправда, не зіграв повний матч. Вдало, бо "гірники" не пропустили, а Фернандау вдруге був лише блідою тінню того форварда, про якого ми чули під час міжсезоння. Але! Непорозуміння між П'ятовим і центрбеками таки траплялися - і це кілька разів добряче полоскотало нам нерви. Більше фірмових підключень до атак хотілося бачити від Шевчука. Кілька разів руйнував не чужі, а "свої" атаки Фред - і це не спишеш на якесь хвилювання через допінг-скандал. Він так грає і в чемпіонаті України. У наступному раунді на шляху "Шахтаря" буде однозначно серйозніший суперник, тож "гірникам" потрібно додавати і позбуватися недоліків. Ну а сьогодні можна і посвяткувати!

"Шахтар" переміг "Фенербахче" і пройшов у наступний раунд ЛЧ

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Якого суперника бажаєте "Шахтарю" у раунді плей-офф?
  •  
    25%
     
    Лаціо
  •  
    25%
     
    Монако
  •  
    25%
     
    Брюгге
  •  
    25%
     
    Рапід