УКР РУС

Повний нуль. Головні висновки з матчу Україна – Польща

21 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" продовжує сипати сіль на рану і підсумовує третю поразку збірної України на Євро-2016. Відмучилися.

Зміни у складі освіжили гру

У порівнянні з попередніми матчами України на Євро варто відзначити появу у старті чотирьох нових облич: Кучер, Бутко, Ротань і Зінченко. Здивувала, щоправда, заміна Ракицького. Чому б не дозволити зіграти "шахтарівській" парі центрбеків? Тим більше, що Ярослав розпочинає атаки команди такими пасами, які нашому півзахисту навіть не снилися. З іншого боку, Хачеріді – більш майстерний "персональник", а наявність на вістрі атаки Кадри Роберта Лєвандовскі потребувала особливої опіки.

Назагал такий варіант складу діяв трохи краще, ніж той, що у 2-му турі проти Ольстера. Особливо варто відзначити Руслана Ротаня, який встигав стелитися у відборі, асистував і навіть акцентовано пробивав по воротах суперника. Старання "дніпрянина" оцінив УЄФА, який визнав його у підсумку найкращим гравцем нашої команди в сьогоднішній дуелі. Що більш красномовно свідчить про прорахунки Фоменка, ніж цей факт? У попередніх двох матчах внесок Ротаня в гру міг би стати вирішальним на нашу користь. Ех…

Знову пропустили після стандарту

З п’яти голів, пропущених у трьох матчах, три "банки" прилетіли у ворота П’ятова зі стандартів. Три! Сьогодні Блащиковскі, отримавши м’яч після кутового, мав можливість спокійно обіграти Ротаня, прицілитися і зняти "павутинку" з дальнього верхнього кута наших воріт. Все вийшло практично як на тренуванні. Один раз – випадок, два – збіг, три – даруйте – закономірність.

Ярмоленко напрацював на антирекламу

У першому таймі один з двох наших головних лідерів мав можливість вирішити долю епізоду і вивести Україну вперед. Проте, вибігши на побачення із Фабіанскі, пробив кудись повз ворота. Після перерви Андрій узагалі похнюпився і довів матч до кінця в стилі самого ж себе зразка попередніх двох ігор. Як жартували з цього приводу у соцмережах: "Ярмоленко робить все, щоб замінити Громова у "Ворсклі". Сарказм, в якому є доля правди. На Євро "динамівець" не проявив себе вза-га-лі. Про який "Сток Сіті" (хоча б "Сток Сіті") може йти мова?

"Феєричне" прощання Фоменка і Тимощука

Останні хвилини. "Горимо" 0:1. Потрібно підсилювати атаку, чи не так? Сто-пу-до-во! Але Михайло Іванович іншої думки. Замість кинути в бій другого форварда, чи узагалі двох одразу, тренер, для якого це був прощальний матч на чолі збірної, знімає Зозулю і випускає Тимощука. "Геніально". Зрозумілий порив зробити приємне для головного ветерана команди, подарувавши йому дві хвилини великого турніру, але в логіку порятунку нічиєї це ніяк не вписується. Некрасиве прощання тренера і гравця із збірною. Все могло бути зовсім по-іншому.

Повний нуль

У підсумку маємо в турнірній таблиці нуль забитих м’ячів і нуль набраних очок. Ось він – об’єктивний результат спільної роботи федерації, тренерського штабу і команди. Сумно? Безперечно. Але мусимо прийняти цей факт. Нам вказали на наше місце у європейській футбольній ієрархії. Провертаючи незрозумілі кадрові трюки, маючи слабкий чемпіонат і конфлікт між збірниками, який, попри усі офіційні запевнення, продовжував, вочевидь, тліти, годі було сподіватися, що збірна України почне феєрити, як на чемпіонаті світу-2006. Потрібна кардинальна перебудова, починаючи від завтра. Сьогодні ж ми – повний нуль.

Сторінка автора у Facebook

Україна – Польща. Найкращий гравець матчу у складі збірної України. Опитування