УКР РУС

"Поцілунок Іуди": Манчестер Сіті знайшов сенсаційного лідера змови клубів АПЛ проти команди Гвардіоли

29 березня 2020 Читать на русском

Керівництво Манчестер Сіті, здається, знайшло ідейного натхненника заколоту клубів англійської Прем'єр-ліги проти підопічних Хосепа Гвардіоли.

Боси "містян" упевнені, що за змовою клубів ліги проти Сіті стоїть лондонський Арсенал. Про це повідомляє Mirror.

''Жалюгідна вісімка'': провідні клуби АПЛ об'єднались проти Манчестер Сіті

На початку тижня стало відомо, що 8 клубів із верхньої половини турнірної таблиці АПЛ звернулися до Спортивного арбітражного суду в Лозанні (CAS) із закликом відмовити Ман Сіті в апеляції на рішення щодо єврокубкового бану та негайно позбавити клуб можливості грати в Лізі чемпіонів сезону 2020/21.

У лютому "містяни" за рішенням УЄФА були дискваліфіковані з єврокубків на 2 роки. Причиною такого кроку було порушення Манчестер Сіті фінансового фейр-плей шляхом маніпуляцій зі спонсорськими контрактами. Також клуб отримав штраф у розмірі 30 млн євро.

Здаватися без бою, однак, манкуніанський клуб не став. "Містяни" подали апеляцію до CAS і сподіваються, як мінімум, на відтермінування покарання. Пандемія коронавірусу затягує розгляд справи, тому сценарій із призупиненням попереднього рішення УЄФА виглядає доволі ймовірним.

Змова суперників проти чинних чемпіонів Англії, на думку керівництва Манчестер Сіті, ініційована Арсеналом. Саме лондонцям вигідна дискваліфікація "містян" і перехід до 5-ї команди АПЛ путівки до ЛЧ наступного сезону. Наразі "каноніри" лише 9-ті, проте від рятівного фінансового кола у вигляді місця в лігочемпіонівській зоні відстають лише на 5 пунктів і мають матч у запасі.

Зайвої пікантності цій ситуації додає той факт, що з грудня 2019-го Арсенал очолює Мікель Артета. До цього баск упродовж 3,5 років був асистентом Пепа Гвардіоли в Манчестер Сіті...

Манчестер Сіті може зіграти в Лізі чемпіонів попри бан УЄФА – юристи розповіли про можливі варіанти