УКР РУС

Потрійний успіх збірних, або Такого гравця не було з часів Калітвінцева: реакція соцмереж на матч Україна – Чехія

17 жовтня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Україна обіграла Чехію і здобула третю поспіль перемогу в Лізі націй 2018/19. Команда Шевченка не програє вже 9 матчів і достроково виходить в елітний дивізіон збірних Європи.

А ще Україна тепер може зіграти у фіналі 4-х другого дивізіону Ліги націй, якщо не проб'ється на Євро-2020 через кваліфікацію. Як на цю перемогу реагували в соцмережах, читайте далі.

Україна – Чехія: за два роки від перших найгірших до найкращих – Маліновський, Пятов і Ко виводять в еліту Ліги націй

"Пятов, як у найкращі роки". Голкіпер і капітан збірної заслужив похвали після останньої критики.

"Шевченко тепер претендує на тренера року", – вважає ведучий і коментатор Footballhub та 2+2 Роман Бебех.

А ось його колега Вадим Скічко іронізує у відповідь на перформанс вболівальників збірної з рядками з національного гімну і тренером-суперменом.

Бебеху також більше сподобався Марлос біля чужого штрафного, ніж він же як плеймейкер біля своїх воріт

Легендарний коментатор Дмитро Джулай радіє проходу трьох наших команд в один день: "У день, коли грали одразу 4 збірних різних вікових категорій, результати для трьох – позитивні. На такому емоційному фоні значно приємніше розбирати й аналізувати, що було не так і що слід покращити. Важливо також, що усіма було достатньо зроблено, аби здобути ці перемоги".

Україна розгромно програла Нідерландам і не зіграє на молодіжному Євро-2019 U-21

"Це еліта, панове!" – Андрій Колесник відзначає вихід України в дивізіон А Ліги націй до чемпіонів світу Франції і компанії. Також футбольний відеоблогер відзначає удар Руслана Маліновського.

"Ця гармата врятує нас ще не раз" (с).

Натхненний був день, українські футболісти просто молодці. Скаут Кальярі Алекс Великих відзначає тріумф трьох збірних України: "Національна команда перемогла і здобула путівку в дивізіон А Ліги націй; збірна U-19 перемогла та кваліфікувалась в еліт-раунд відбору до Євро-2019; U-17 – аналогічно".

Ведучий Ігор Циганик вважає, що такого, як Маліновський з його шаленим ударом лівою не було з часів екс-динамівця Юрія Калітвінцева. Йому в коментарях пропонують варіанти Алієва та Ракицького.

Блогер Сергій Тищенко визначив 7 причин успіху збірної України.

"1. Покоління гравців. Наші лідери Ярмоленко та Коноплянка перебувають в найкращому футбольному віці. Зараз підпирають гравці 1993-1996 року. Запалюється зірочка Малиновського. Суттєво допомагає збірній Марлос. Скільки сильних гравців у збірній не було із часів Реброва, Шевченка та Вороніна

2. Конкуренція. Раніше ми грали тими, хто є. Якщо у когось погана форма – значить він все одно грає. Нічого не поробиш. Зараз все змінилося.Скажімо, на Євро 2016 у нас був тільки Зозуля в ролі форварда. Шевчук – лівий захисник. Альтернативи Коно та Ярмолі не було. Зараз майже на кожну позицію є по два гравці. Шевченко на відміну від Фоменка має глибину складу

3. Міжнародний досвід. Раніше у нас легіонерів не було майже. Перший рік Коно в Іспанії, Кравець пробував легіонерського хліба. Бутко із Росії. А так всі були гравці із чемпіонату України. Зараз же ряд гравців представляють закордонні чемпіонати. Криза українського футболу та зменшення фінансування дають про себе знати.

4. Марлос. Натуралізований бразилець став лідером команди. Був проти того, що ми беремо гравця не на проблемну позицію. Час показав, що Марлос може грати і середині поля. Саме від нього йде найбільший креатив. Був би ще Ісмаїлі – збірна стала б ще сильніша. Але вже тоді не факт, що то була б збірна України.

5. Прощання із Раулем. Авантюри в збірної стало менше. Авантюри стало більше у Спартаку. Так їм і тре)) У нас проглядаються італійські нотки раціональності.

6. Суперники. Товариські матчі весною не беру до уваги. Чехія змінила тренера. Словаччина змінила тренера. В обох команд була криза. В Італії тренер не дуже відповідає рівню команду. Із новим тренером Чехія мало в чому поступалася нам за грою. Вже не було такої переваги, як у першій зустрічі.

7. Тренер. Без його роботи нічого не буде. Можна мати найсильніший склад та можливості, але не мати результату. Хто слідкує за УХЛ та виступами Донбасу повинен мене підтримати. Шевченко як тренер – прогресує. Отримав вже певний практичний досвід".

Шахтар відзначає внесок Марлоса, Степаненка, Ракицького, Матвієнка і Пятова.

Голос з народу. Не соромно вболівати за таку гру. Ну, за збірну України апріорі повинно бути не соромно вболівати, але то таке.

Донецьк також вболіває за збірну України

Блогер Михайло Смоловой застерігає від ейфорії. Досить пристойний матч, але попереду значно важчі суперники, ніж Чехія, яка переживає непростий період перебудови.

"Позитив відчутний – 0.78 xGA. Ми допускаємо в середньому за матч ударів загалом менше 1-го очікуваного гола. Пресинг у нашої збірної практично відсутній, як клас. Якщо з горем навпіл ми навчилися м'яч тримати, то руйнувати гру суперника – ні. Контратаки наші сумні. За 3 матчі ми провели їх тільки 8 штук. Зі Словаччиною – 0. З них ударами завершилися тільки 2. Чехія виграла 28.98% всіх єдиноборств! Зазвичай такі команди намагаються брати хоча б боротьбою. Ці й у дуелях зливаються".

Головний редактор інформаційних проектів 24 каналу Анатолій Яворський виділяє той момент, що Україна нарешті звикає до перемог над міцними середняками. "Якість гри ще прийде. Головне нині – "привити інстинкт переможців".

Основний центральний захисни Динамо і збірної України Микита Бурда подякував за підтримку. Українською мовою, що похвально.

"Перша місія виконана, друзі!" – ділиться радістю вінгер німецького Шальке Євген Коноплянка.

Атмосфера дійсно була супер

Голова Федерації футболу України Андрій Павелко називає рецепт історичного успіху збірної у вирішальному матчі: "Холоднокровність, вища майстерність, максимальна концентрація, самовіддача на полі і прекрасна командна взаємодія. І, звичайно ж, особлива магія стадіону Металіст та неповторна футбольна атмосфера Харкова, що надихнув збірну України на важливу перемогу! А вірні вболівальники команди, які приїхали на поєдинок з різних регіонів країни, присвятили улюбленій збірній традиційний марш і частинку своєї душі, вклавши її в особливе виконання "Червоної рути" – гімну перемоги головної команди України!"

Фото-підсумок матчу від Миколи Василькова. Гравець матчу, погоджуєтесь?

Оригінальний підхід журналістки каналу "Футбол", яка спілкується з фанатами з-за клітки.

Микола Матвієнко подякував Харкову та фанатам збірної України і на стадіоні, і в соцмережах.

Півзахисник київського Динамо Віктор Циганков теж українською, як і Бурда, зізнався: "Велика честь захищати кольори своєї держави. Слава Україні!"

Ну, і трохи чарівних вболівальниць на десерт. Патріотично і пристрасно.

"Інша гра, але той самий результат, фаворит святкує вихід далі". Чеські ЗМІ – про перемогу України над їхньою збірною