УКР РУС

Португалія вдома розгромила Алжир

8 червня 2018 Читать на русском

Чемпіони Європи не мали жодних проблем з однією із сенсацій попереднього Мундіалю.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

Кріштіану і Компанія захопили інціативу зі стартовим свистком, не відпускаючи її до самого завершення гри – не дивлячись на шквальний ливень у першому таймі. Португальці не затягували з моментами, ледь не забивши вже на другій хвилині після стандарту на лінії штрафного майданчика. На 9-й хвилині забив Роналду, однак арбітр помітив офсайд – якого насправді не було і близько.

Контролюючи м'яч, португальці створювали моменти, і зрештою, забили. На 17-й хвилині Вільям Карвалью запустив довгу передачу з центру поля на лінію штрафного, звідки мініатюрний Бернарду Сілва виконав скидку головою на Гонсалу Гедеша, а той з відскоком пробив у ближній кут – 1:0! Алжирці у відповідь не створили жодного моменту, тому другий гол був лише питанням часу – і на 37-й хвилині це сталося. Кріштіану Роналду пройшов по лівому флангу та прострілив у штрафний, а Бруно Фернандеш замкнув передачу головою – 2:0!

Другий тайм почався без замін та з феєричним тиском збірної Португалії. Роналду знову заробив штрафний на старті, однак цього разу його удар змусив попрацювати голкіпера як слід. Кілька небезпечних прострілів та вривань у штрафну явно натякали на близькість голу - і він таки стався. На 55-й хвилині Рафа Геррейро підключився до атаки й подав з лівого флангу на ближню штангу, звідки Гонсалу Гедеш замкнув передачу точним ударом у дев'ятку - 3:0!

Після цього гра, фактично, зупинилася. Алжирці завдали аж один удар у площину воріт, а португальці почали проводити заміни, знімаючи лідерів. Тим не менш, вони забили ще – на 82-й хвилині Соареш та Гедеш розірвали оборону Алжира, Гонсалу скинув зі штрафного наліво Бруну Фернандешу, а той класно скинув на ногу Жоау Маріу, який забив з кількох метрів. Однак, гол відмінили після використання відеоповторів – правда, режисери так і не показали, через що. Можливо, через гру рукою.

Більше голів у матчі не було, хоча на останніх хвилинах голкіпер алжирців ледь не випустив м'яч у свої ворота, а Гонсало Гедеш ледь не зрізав між рук Руї Патрісіу. Крім того, на 90-й хвилині Алжир ледь не забив гол престижу, однак голкіпер господарів відпрацював як слід.

Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу португальців у рідних стінах, хоча гра на останніх хвилинах викликає питання. Тим не менш, основа проявила себе шикарно.

Товариські матчі

Португалія – Алжир – 3:0

Голи: Гедеш, 17, Бруну Фернандеш, 37, Гедеш, 55