УКР РУС

Португалія в серії пенальті переграла Польщу та вийшла в 1/2 фіналу Євро-2016

1 липня 2016 Читать на русском

Збірна Португалії в рамках 1/4 фіналу Євро-2016 на стадіоні "Велодром" у Марселі переграла в серії пенальті Польщу з рахунком 5:3.

"Кадра" відкрила рахунок вже на 2-й хвилині гри. Гросіцкі скористався провалом португальців на лівому фланзі та виконав ідеальну передачу на Лєвандовскі, який безжально пробив з 11-ти метрів у кут воріт. Після цього поляки провели ще декілька небезпечних атак, які не зуміли втілити у гол.

Португальці прокинулись на 28-й хвилині, коли Роналду ударом з-за меж карного майданчика розім'яв Фабіанскі. Ще через дві хвилини Кріштіану випрошував пенальті за поштовх від Гліка, але арбітр був непохитний. Португальці не збавляли обертів і таки награли на свій м'яч. Нані класно підіграв п'ятою Ренату Санчесу, а той рикошетом від Крихов'яка увігнав сферу в ближній від Фабіанскі кут.

Підопічні Сантуша продовжували атакувати і після перерви. Зокрема, на 56-й хвилині, Нані вивів Роналду на побачення з Фабіанскі під гострим кутом, а форвард "Реала" пробив у зовнішню сітку. Не пощастило 3-разовому володарю "Золотого м'яча" і в кінці основного часу, коли він не влучив по м'ячу, перебуваючи у декількох метрах від воріт.

Два додаткові тайми також не визначили переможця, тож командам довелося пробивати післяматчеві пенальті, де фортуна посміхнулась Португалії. Фатальним для поляків виявився промах Блащиковскі, на який влучним ударом відповів Куарежма.

Євро-2016. 1/4 фіналу

Польща – Португалія – 1:1 (пен: 3:5)

Голи: Лєвандовскі, 2 – Ренату Санчес, 33