УКР РУС

"Порту" та "Брага" визначать другого переможця Ліги Європи

18 травня 2011

Всього 50 кілометрів відстані, проте величезна прірва у кількості трофеїв. Представники буквально сусідніх португальських міст Порту та Браги уже сьогодні з’ясують кому дістанеться другий в історії кубок Ліги Європи.

Для "Браги" трофей може стати першим серйозним досягненням на міжнародній арені. Досі "каноніри" тріумфували лише в Кубку Інтеротото.

Зрештою і на внутрішній арені досягнення "Браги" не вражають, єдиний успіх - перемога в кубку країни у далекому 66-му. Тож не дивно, що "гармаші" готуються до цього матчу як до останнього бою. Вірять підопічні Домінгуша Пасієнсії і в те, що знову зіграти їм на руку може статус аутсайдера. Адже така ж історія була в протистояннях "Браги" із "Ліверпулем", київським "Динамо" та "Бенфікою".

Щоправда, статистика до формальних аутсайдерів безжальна. У внутрішньому чемпіонаті "Порту" зумів впоратися з "Брагою" в обох поєдинках - 3:2 і 2:0. "Дракони" стверджують, що до фіналу готуються як до рядового матчу і зайвої мотивації не потребують. Хоча, звісно, не проти поповнити і так солідну трофейну колекцію.

Окрім 25 чемпіонських титулів Португалії у "Порту" дві перемоги в Лізі чемпіонів, по одній в Кубку УЄФА та суперкубку Європи. Зрештою, візьмуть гору амбіції чи клас почнемо дізнаватися з 21:45. Фінал Ліги Європи відбуватиметься на стадіоні "Дублін Арена".

Слідкуйде за розвитком подій у матчі в режимі ОНЛАЙН на сайті Футбол 24.