УКР РУС

Ліверпуль розбомбив Порту та зробив вагому заявку на чвертьфінал Ліги чемпіонів

14 лютого 2018 Читать на русском

Ліверпуль легко обіграв Порту в першому матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Ліверпуль відкрив рахунок на 25 хвилині – Са не впорався з ударом Мане. Дуже швидко мерсисайдці подвоїли перевагу зусиллями Салаха. На старті другого тайму зразкова контратака за участю Салаха, Фірміно та Мане призвела до третього гола у ворота Порту.

Згодом ще один контрвипад, коли Фірміно легко замкнув простріл Мілнера, дозволив Ліверпулю зробити рахунок непристойним. Ну а крапку в зустрічі ударом з-за меж штрафного майданчика поставив Мане – хет-трик в активі сенегальця.

Порту – Ліверпуль – 0:5 – відео голів та огляд матчу

Фінальний свисток зафіксував 0:5 на користь Ліверпуля, а матч-відповідь, який відбудеться 6 березня на "Енфілді", перетворився на формальність.

Клопп переграв Порту тактично

На початку зустрічі на полі була рівна гра. Порту грамотно вибудував захисний футбол і не часто дозволяв супернику проходити до власних воріт. Ліверпуль більше володів м'ячем і методично підтискав суперника. Спершу моментів майже не було, однак згодом гості почали дедалі частіше заходити у володіння "драконів", а в середині першого тайму втілили свою перевагу в два забиті м'ячі. Са пустив під собою несильний удар Мане, а Салах класно розібрався у воротарському майданчику після того, як Мілнер влучив у стійку.

Після перерви господарі активніше пішли вперед, а Юрген Клопп перелаштував гру гостей на контратаки. Футболісти Ліверпуля проводили їх просто зразково. Салах, Фірміно і Мане легко втікали від суперників і доводили справу до голів, прекрасно допомагав партнерам Мілнер.

Впевнена перемога "скаузерів" стала наслідком майже ідеального виконання плану в кожному з таймів. Ліверпуль знайшов способи для проходження організованої оборони, а потім скористався вільними зонами, коли суперник вимушено розкрився.

Реал дотиснув Парі Сен-Жермен наприкінці матчу, Роналду зробив дубль, Зідан вгадав із заміною

Порту міг сподіватися на кращий підсумок

Після 0:5 Порту фактично вже за бортом Ліги чемпіонів. Навряд чи підопічні Сержіу Консейсау навіть за найкращої гри могли б розраховувати сьогодні бодай на нічию, однак програти варто було не настільки ганебно. Є така аксіома – захист Ліверпуля жоден матч не проводить безпомилково, шанси будуть. І в господарів "Драгау" вони були, просто команда їх не використала.

На стартових хвилинах оборона гостей прогавила Отавіу, який по центру штрафного майданчика вийшов на ударну позицію, але не забив. Можна було сподіватися на гол під завісу першого тайму. Ловрен і ван Дейк не прочитали пас Браїмі на Соареша, однак останній пробив повз ворота.

Реалізуй ці моменти – і не довелося б такими силами йти в атаку, оголюючи тили. І рахунок безсумнівно не був би таким принизливим, адже передня лінія Ліверпуля в позиційній грі не настільки сильна, як під час контратак. Салах, Вейналдум і Мане приймали помилкові рішення в завершальній стадії атак і не зовсім правильно розпоряджалися м'ячем. Тоді як в контргрі "червоні" діяли зразково.

Гравець матчу – Садьйо Мане

Мане в матчі з Порту оформив хет-трик. Змусив помилитися Са, завершив атаку, в якій удар Фірміно потягнув голкіпер та влучно пробив з-за меж штрафного майданчика. А ще розігнав наступ, який результативно завершив той же Фірміно.

Цікаві факти

– Ліверпуль забив найбільше голів у цьому сезоні Ліги чемпіонів – 28.

– Садьйо Мане – четвертий гравець Ліверпуля, який зробив хет-трик у матчі Ліги чемпіонів. Раніше це зробили Майкл Овен, Йосі Бенаюн і Філіппе Коутінью.

– Мохамед Салах забив 30 голів у всіх турнірах цього сезону за Ліверпуль. Юрген Клопп став для нього найзручнішим тренером, під керівництвом попередніх наставників єгиптянин забивав менше.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, перший матч

Порту – Ліверпуль – 0:5

Голи: Мане, 25, 53, 85, Салах, 29, Фірміно, 70