УКР РУС

"Поразка "Барселони" мене повеселила". П’ять іпостасей Серхіо Рамоса

30 березня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" розповідає про капітана мадридського "Реала".

Чемпіон

Серхіо Рамос розпочинав у "Севільї". Це була "Севілья" аж ніяк не таких потужностей, до яких усі звикли в останні сезони. Зірок з неба вона не хапала, титулів – також. Молодий захисник відіграв за андалусійців повноцінний сезон 2004/05 і переїхав на "Сантьяго Бернабеу". "Галактікос" вразила персональна статистика Рамоса – 41 матч, 3 голи в усіх турнірах, а також стрімкий прогрес 19-річного футболіста. За національну збірну Іспанії Серхіо дебютував ще у 18 років, ставши першим футболістом, починаючи із 1941-го, хто одягнув футболку "Фурії Рохи" у настільки юному віці. Власне, чергова поїздка у табір збірної стала для Рамоса доленосною.

"У мене з собою в сумці були предмети туалету і бутси, оскільки зазвичай в збірній проводиш тренування, граєш матч і повертаєшся додому, - пригадував Серхіо. – Так сталося, що в той день я додому не поїхав. Я підписав контракт о 23:30 в Лас Росас, знаючи, що трансферне вікно закривається опівночі. І коли я поставив свій підпис, то не міг у це повірити. Мені посипалися смски. У той день я напевно отримав найбільше смсок за все своє життя".

Перший же сезон у "вершковій" футболці видався для уродженця Андалусії суперуспішним – 46 матчів і 6 голів в усіх турнірах. Але це стосувалося лише персональної статистики. "Реал" у сезоні 2005/06 пролетів повз усі трофеї. Зате вже через рік Мадрид повернув собі чемпіонську корону, а Рамос зіграв 42 поєдинки і знову забив 6 голів. Перший мегатрофей у кар’єрі хлопця! У наступному сезоні "Реалу" вдасться захистити титул, а втретє і поки що востаннє Серхіо став чемпіоном Іспанії у 2012 році.

По 2 рази Рамос брав Лігу чемпіонів, Клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА, Кубок та Суперкубок Іспанії. Але ніщо не зрівняється із досягненнями у складі збірної Іспанії. Упродовж 2008-2012 років Рамос здійняв над головою два Кубки Європи і один Кубок світу. Цей чоловік – абсолютний чемпіон! Де черпати мотивацію для нових викликів?

Барселонофоб

Запекле суперництво із "Барселоною" - ось воно! Ель Класіко не лише раз у кілька місяців, а й щодня, щогодини. У будь-який момент Twitter Рамоса може дати залп по бортах барселонського галеона. Все-таки капітан "Реала" напару із Роналду – головні рупори Мадрида.

Наприклад, коли Каталонія, здавалося, безнадійно програла у Парижі, Рамос зізнався: "Поразка "Барселони" мене повеселила". А потім, не довго думаючи: "Я буду щасливий, якщо "Барселона" покине Лігу чемпіонів. Після цього спатиму краще".

У "Барселони" є свій придворний троль, який пускає не гірші торпеди по палубі "Королівського клубу". Це Жерар Піке. Дуелі обох центрбеків давно нікого не дивують, але щоразу викликають посмішку. Приміром, каталонець обурювався суддівством у матчі "Вільяреал" - "Реал" (2:3), на що отримав дзвінкого ляпаса від Рамоса: "Я б здивувався, якби це сказав Мессі. Але світ Піке ми усі вже знаємо".

Цікаво, що тоді, влітку 2005-го, Серхіо міг опинитися не тільки у "Реалі". На нього претендували МЮ і "Барселона". Але вже тоді Каталонія не викликала у севільця особливих сентиментів.

Бомбардир

У "Реалі" в Серхіо Рамоса ще не було такого сезону, щоб він не забив бодай тричі. Однак зараз капітан б’є всі особисті рекорди. У 29 матчах всіх турнірів – 10 голів, а це показник практично центрфорварда. У Прімері від нього постраждали "Барселона", "Осасуна", "Вільяреал", "Депортіво", "Бетіс", а надто "Малага", якій захисник-бомбардир поклав одразу дубль. Дуплетом Рамос вистрелив і проти "Наполі", щоправда, УЄФА один гол відібрав, переписавши на "самостріл" Мертенса.

Серхіо ще далеченько до подвигів Рональда Кумана, але принаймні Роберто Карлоса – іншого культового захисника-голеадора – вже наздогнав. Забивши "Бетісу", Рамос зрівнявся із бразильцем за кількістю голів у "Реалі" - по 68. Попереду в "Реала" вирішальні матчі у Прімері та ЛЧ. Капітан знову поведе в атаку, та й сам шукатиме щастя біля чужих воріт.

Друг

На трон чемпіонатів Європи 2008 і 2012 років Рамос піднімався у футболці з фотографією колишнього одноклубника Антоніо Пуерти і написом "Завжди з нами". Якось він ризикнув вшанувати товариша у матчі за "Реал". "Пуерто, брате, горюємо. Ніколи не забудемо тебе", – гласив меседж під ігровою футболкою. За це Рамос схопив "гірчичник" від Медіни Кантальєхо, який вважав, що правила – однакові для всіх, незалежно від ситуації.

Гравець, якому присвятили перемогу на Кубку світу

Але найпам’ятніша присвята відбулася на Кубку світу-2010 у ПАР. Перемогу над голландцями у фінальному матчі Серхіо, звісно ж, записав на адресу Пуерти. Це було надзвичайно зворушливо. Скоро виповниться 10 років, як Рамос живе без товариша своєї юності, але пригадує його при першій же нагоді.

Батько

У Серхіо Рамоса – ще ті смаки! Або – окей. Сформулюємо по-іншому: серцю не накажеш. Кохання поєднує Рамоса із журналісткою Пілар Рубіо, яка старша від нього на цілих 8 років. Як би там не було, а принаймні візуально різниця у віці не відчувається. Рамос вже давно обрав брутальний стиль мачо. Татуювання + густа щетина, а іноді й борода додають футболісту не лише 8, а й всі 10 років. Пілар – навпаки – намагається тримати себе у чудовій формі попри стрімке наближення до химерної для жінок позначки у 40 років.

Пара виховує двох синів. У 2014-му Пілар народила первістка – Серхіо Рамоса Рубіо-молодшого. А через півтора роки з’явився другий хлопчик – Марко. Поки його діти підростають, капітан "Реала" з жахом пригадує школу. Рамосу вдалося її закінчити лише у… 28 років.

Сторінка автора у Twitter

"У "Барселоні" багато хто займався сексом перед грою". Правила життя Роналдінью