УКР РУС

Помер легенда Серії А і найкращий бомбардир в історії Фіорентини – він грав у фіналі ЧС, який коронував Пеле

4 лютого 14:07 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Серія А оплакує втрату одного з найсильніших легіонерів у своїй історії. У неділю, 4 лютого, стало відомо про смерть Курта Хамріна.

Легендарний шведський нападник Курт Хамрін помер у віці 89 років. Причини смерті не уточнюються.

Помер легендарний гравець Монако – він працював у клубі на чотирьох різних посадах

Хамрін у 1956-му перебрався з рідного АІКа в Ювентус. Форварда переслідували травми, тому довелося вирушати в оренди. Швед став справжньою легендою Фіорентини, за яку відіграв 9 років – 358 матчів, 203 голи. Хамрін ділить з Габріелем Батістутою звання найкращого бомбардира в історії "фіалок". Також він входить до топ-10 бомбардирів Серії А і до топ-2 бомбардирів-легіонерів, поступаючись лише земляку Гуннару Нордалю. Головні клубні трофеї Курт здобував з Міланом, ставши чемпіоном Італії та переможцем ЛЧ.

За збірну Швеції Хамрін провів 32 матчі та забив 16 м'ячів. Зокрема, "Курре" оформив 4 голи на домашньому ЧС-1958, де у фіналі довелося поступитися Бразилії ще зовсім юного Пеле. Зі смертю Курта Хамріна завершилася епоха – був останнім живим учасником того фіналу ЧС-1958.

Досягти величі з бандитами і пастухами: найкращий бомбардир Італії зірвав рекордний трансфер, цілий острів замінив сім'ю