УКР РУС

Польща з Кендзьорою не змогла обіграти Росію – єдиний момент біля воріт Фабіанскі завершився голом

1 червня 2021 Читать на русском

Польща та Росія зустрілися в товариському поєдинку у Вроцлаві. Звіт про матч, який зіграли в рамках підготовки до Євро-2020, читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч

Польща – Росія – 1:1

Голи: Свєрчок, 4 – Караваєв, 21

Матч Польща – Росія стартував о 21:45 за Києвом на стадіоні у Вроцлаві. Це був перший спаринг для обох команд при підготовці до чемпіонату Європи. Наставник "Кадри" Пауло Соуза випустив з перших хвилин динамівця Томаша Кендзьору, а зліва у захисті вийшов дебютант національної команди Тимотеуш Пухач, який нещодавно змінив познанський Лех на Уніон Берлін. Лідер поляків Роберт Лєвандовскі, який став найкращим бомбардиром Європи у сезоні 2020/21, залишився в запасі.

Євро-2020: Данія заборонила в'їзд фанатам збірної Росії, викликавши хвилю обурення

Вже на 4-й хвилині Польща забила. Кліх класно закинув у штрафний на Франковскі, той невдало обробив м'яч, але вчасно зорієнтувався і скинув на Якуба Свєрчока. Форвард Пяста пробив повз Шуніна – 1:0. Дебютний гол 28-річного Свєрчока за збірну Польщі у 4-му матчі.

Росіяни відігралися в середині тайму у дещо схожому стилі. Головін закинув на дальню стійку на Караваєва, який проштовхнув м'яч поміж ніг Фабіанскі. Одноклубник Андрія Ярмоленка зіграв дещо незграбно – удар був доволі слабким. Та й дебютант Пухач відверто втратив позицію, загубивши свого опонента.

"Кадра" знову могла виходити вперед, але удар Кліха був трішки невлучним. Потужно приклався польський хавбек – якби влучав, кіперу було б складно. Свєрчок ледь не оформив дубль, перекинувши кіпера з-за меж штрафного з гострого кута – поперечка зіграла за Росію. Чергова класна атака підопічних Соузи, яку завершував Свідерскі ударом головою. В руки Шуніну.

Росіяни відповіли небезпечним прострілом, який нейтралізував Фабіанскі. Це був останній момент у першому таймі, який вийшов доволі жорстким – ніщо не натякало на товариський характер матчу, а лікарі кілька разів надавали допомогу гравцям. Та й вболівальники у Вроцлаві розкішно підтримували своїх улюбленців, заповнивши арену на максимально дозволені 50%.

На старті другого тайму команди обмінялися моментами. Франковскі трохи не дістався до м'яча після відмінного навісу, а удар росіян був невлучним. Вся гра в атаці команди Черчесова йшла через Дзюбу – досвідчений гренадер завдав чимало проблем захисту поляків. До слова, тренер росіян має досвід роботи в Польщі – свого часу він тренував варшавську Легію, яка під керівництвом Черчесова оформила золотий дубль.

Тимотеуш Пухач виконав штрафний метрів з 25-ти – вище. На 56-й хвилині Томаш Кендзьора залишив поле – одразу три заміни від Пауло Соузи у цей відведений слот. Майже одразу Польща розігнала контратаку 3 в 1, яку бездарним пасом зіпсував Свідерскі. Франковскі так намагався дістати м'яч, що аж послизнувся.

У останні хвилини команди заспокоїли темп гри, а Роберт Лєвандовскі так і не вийшов на поле. Поляки створили більше моментів протягом поєдинку, проте забили лише раз. Натомість у росіян, окрім голу, нічого більше й не було. 1:1.

Євро-2020: потенційний суперник України, останній(?) турнір Бейла, другий шанс наступника Луческу – прев'ю групи А