УКР РУС

Польща впевнено переграла Румунію завдяки хет-трику Лєвандовскі

10 червня 2017 Читать на русском

У шостому турі європейської кваліфікації на ЧС-2018 поляки не мали жодних труднощів з румунами (3:1).

Польща увійшла до когорти найсильніших європейських збірних і по праву лідирує в групі Е. Румунія ж зовсім не вражає в поточному відборі – лише одна перемога в п'яти турах і 4 місце за спинами Данії та Чорногорії.

Перший тайм повністю виправдав передматчеві очікування. Абсолютна домінація господарів у поєднанні з беззубістю гостей спричинила гру в одні ворота. Поляки незмінно контролювали м'яч, але створювати небезпечні моменти не поспішали. Поки "червоно-білі" в центрі поля гралися в тікі-таку, румуни спокійно відсиджувалися в захисті.

Можливо Кадра так би й не знайшла ключа до воріт Тетерушану, однак Сапунару сам його подарував супернику. Він здійснив невиправданий фол у власному штрафному майданчику проти Лєвандовскі, після чого Роберт впевнено реалізував пенальті. Згодом Гросіцкі та Лєвандовскі мали шанси подвоїти перевагу Польщі, але їм завадив румунський голкіпер. Удар першого Тетерушану забрав "намертво", а в другого вибив м'яч з-під ніг під час виходу сам на сам.

По перерві підвищився темп гри. Поляки продовжували володіти ініціативою, що на 56 хвилині принесло результат. Зелінскі відмінно подав кутовий, а Лєвандовскі виграв другий поверх. Пройшло ще трішки часу – і рахунок став розгромним. Тошка у штрафному майданчику збив Зелінскі, після чого рефері вказав на 11-метрову позначку. Лєвандовскі відправив м'яч точно в кут – Тетерушану навіть не поворухнувся.

Лише після цього румуни прокинулися. "Триколірні" почали атакувати та створювати гольові моменти. Чудовий удар Станку з дальньої відстані став складним для Щенсни через рикошет – м'яч полетів точнісінько в "дев'ятку". Гості мали ще декілька можливостей скоротити відставання, але Кадра без проблем відзахищалася.

Ця перемога принесла Польщі 16 очок і 6 балів переваги над переслідувачами. Румунія залишилася на 4 місці з 6 пунктами.

ЧС-2018. Європейська кваліфікація, 6 тур

Польща – Румунія – 3:1

Голи: Лєвандовскі, 29 (пен), 57, 62 (пен) – Станку, 77