УКР РУС

Показував "факи" і відмовився залишати ринг: уродженець Росії влаштував ганебне шоу на Олімпіаді

1 серпня 2021 Читать на русском

Французький боксер Мурад Алієв влаштував протест після того, як його дискваліфікували у чвертьфінальному поєдинку на Олімпіаді в Токіо.

26-річний атлет відмовився залишати ринг після поразки у поєдинку з британцем Фрейзером Кларком. Про це повідомляє Аpnews.

Скандал у збірній України: перша ракетка гнівно прокоментував свій провал на Олімпіаді – перепало усім

Суддя дискваліфікував Мурада Алієва через те, що він навмисно вдарив суперника головою і завдав тому розсічення. Француз азербайджанського походження не погодився з рішенням рефері та влаштував неспортивне "шоу" – вдарив по телевізійній камері, показував непристойні жести та відмовився залишати ринг.

Мурад сидів за канатами близько 30 хвилин, далі перервав протести на похід у вбиральню і знову повернувся. "Це був мій спосіб показати, що рішення було несправедливим. Я хотів боротися з цією несправедливістю... Я тренувався все своє життя для цього і програв за рішенням одного судді", – сказав Алієв.

Зауважимо, французький боксер народився в Москві, у шість років його родина емігрувала до Франції. Мурад Алієв – чемпіон Франції у вазі понад 91 кг і срібний призер Європейських ігор в Білорусі.

"Гітлер помахав мені рукою": культовий чемпіон Олімпіади страждав від расизму, змагався з конями і мотоциклами