УКР РУС

Подвійна поразка "Наполі". Серія А. 23 тур. Підсумки

4 лютого 2011

Не надто результативним видався 23 тур Серії А. Команди забивали в середньому менше двох голів у матчі. Лише у поєдинках "Палермо" - "Ювентус" та "Барі" - "Інтер" глядачі побачили по три голи.

А от гра “Мілан” - “Лаціо”, яка забитими голами глядачів так і не потішила, все ж таки стала матчем туру. І як не стати, коли між собою грали претенденти на чемпіонство. Хоча “орли” в гостях і втримали свої ворота недоторканими, все ж таки очна зустріч довела, що претензії “Мілану” на чемпіонство є більш обгрунтованими, адже “россо-неррі” швидше не пощастило перемогти,

а “Лаціо” навпаки, врятував нічию.

Та все ж, у римлян є ще достатньо часу до кінця чемпіонату, аби довести свою міць.

 

Нічия у матчі “Мілан” - “Лаціо” - найкращий результат, про який міг мріяти ще один претендент на чемпіонство - “Наполі”. Для того, аби скоротити відставання від міланської команди до двох очок, йому просто потрібно було в гостях здолати не найсильнішого суперника - “К’єво”. Проте “летючі осли” довели, що потроху починають виходити з кризи, а футболісти “Наполі” навпаки, виглядали втомленими і особливо безпорадними в атаці. “К’єво” не дозволило “Наполі” наблизитися до “Мілану” , тим самим ще й присвоївши неаполітанській команді звання невдахи туру.

 

Ще один матч, який не можна оминути увагою і варто назвати суперечкою бомбардирів - “Удінезе” - “Болонья”, що асоціюється з протистоянням ді Натале — ді Вайо. Обидва гравці передпенсійного (як для футболістів) віку, цього сезону відчули другу молодість і займають другу та третю сходинку у суперечці бомбардирів, поступаючись лише Едінсону Кавані із “Наполі”. І хоча їхні команди (обидва є капітанами) зіграли між собою внічию, за влучністю ді Вайо виявився кращим — 0:1 на його користь.

Заради справедливості скажемо, що у ді Натале було чимало нагод, аби відзначитися, проте захист і воротар “Болоньї” не дозволили йому цього зробити.

Замість нього забив Мауріціо Доміцці на 77-ій хвилині і встановив остаточний рахунок у матчі.

 

Продавши Пацціні продовжує програвати, не забиваючи у ворота суперника, “Сампдорія”. Цього разу її скривдив у Генуї “Кальярі” - 0:1. Засмутив підопічних Доменіко ді Карло Раджа Наінгголан. Їх засмутив, а от футбольних естетів потішив, адже саме його удар і став найкращим голом у турі.

 

А от захисник “Інтера” Крістіан Ківу у матчі з “Барі” зіграв проти гравця команди-суперниці як неестетично, так і неетично, через що і став антигероєм туру. Його удар мало того, що був боксерським, так ще й підступним — ззаду кулаком в обличчя. Суддя цього не помітив, однак дисциплінарний комітет, за допомогою запису телекамер, очевидно надасть Ківу певний час вимушеного відпочинку, до того ж, не виключено, що й без штрафу для хулігана не обійдеться.