УКР РУС

"Подвиг та ганьба". Матч Реал Мадрид – Леганес в огляді іспанських ЗМІ

25 січня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Мадридський Реал отримав чергову порцію нещадної критики на свою адресу після поразки від Леганеса (1:2) та вильоту з Кубка Іспанії.

Marca: Подвиг та ганьба

Провідне спортивне видання Іспанії називає сенсаційну перемогу Леганеса на "Сантьяго Бернабеу" справжнім подвигом, а гру Реала вважає суцільною ганьбою. "Вершкові лише за половину сезону програли лігу, а тапер ще й вилетіли з Кубка Іспанії. Це перший серйозний провал Зідана. Мадрид перебуває у тотальній кризі, ситуація майже критична. І це всього за три тижні до матчу з ПСЖ. Інколи Зідан приймає дивні рішення. Команда вже припинила боротьбу за чемпіонство у лізі, а він береже таких футболістів як Роналду чи Бейл в Кубку Іспанії. Зідан та Реал пожинають плоди кепського планування сезону. У деякі моменти французький фахівець відзначався недостатньою автокритикою", – відзначає Marca.

"Це провал. Моя доля залежить від дуелі з ПСЖ". Емоційна прес-конференція Зідана після матчу Реал – Леганес

Marca, яка завжди відзначалась прихильністю до Реала, не побоялась потролити мадридський гранд кумедними мемами, головним протагоністом яких став огірок (Леганес має прізвиського "pepineros" – ті, що вирощують огірки – Футбол 24).

AS: Пепінасо

Ще одне прореалівське видання з редакцією у Мадриді також знищило команду Зідана після провалу в матчі з Леганесом. "Реал не підійшов з усією серйозністю до дуелі проти екстраординарної команди, яка протягом гри була єдиним цілим. Мадрид вважав, що вже пройшов у півфінал, а у кінцевому результаті пережив справжнє жахіття. Гравці Реала сподівались пробитися у наступний етап малими силами. Вони виглядали невмотивованими та рухались на полі з якоюсь апатією. Зідан більше не має Плану Б. Льоренте виглядає як муха у цій команді, силу Тео, схоже, трохи переоцінили, а Ковачіч демонструє 50 відсотків своїх можливостей порівняно з серпнем. Касілья також не відзначається надійністю", – критикує Реал AS.

В Барселоні також не упустили нагоди познущатися над принциповими суперниками з Мадрида. Провідні каталонські видання Mundo Deportivo та Sport.es зробили головним героєм перших шпальт саме Реал, а не Хав'єра Маскерано, який покинув клуб, чи матч Барселона – Еспаньйол.

Mundo Deportivo: Ні ліги, ні кубка

"Реал доволі швидко програв Барселоні боротьбу за чемпіонство, а тепер ще й вилетів з Кубка Іспанії. Команді Зідана залишаються лише виступи у Лізі чемпіонів, але там перспективи також не надто райдужні. ПСЖ готовий завершити сезон для "вершкових" уже в березні. Героїчний Леганес завоював "Сантьяго Бернабеу", написавши новий розділ у пекельній історії Зідана з Реалом", – відзначає MD.

Sport.es: Тотальний крах

"Мадрид робить з себе посміховисько на "Бернабеу", а уболівальники повстають проти команди та вже просять відставки Зідана. Леганес дав справжній урок футболу команді Зізу. Скромний колектив, але добре вишколений Гарітано, показав столиці, як виграються дуелі у великих команд. Реал виглядає дуже лінивим, схоже, що криза заполонила команду з головою: не видно ні тактики, ні стратегії. А коли Зідану ще й перестає фартити, то команда видає ось такі провали", – пише Sport.es.