УКР РУС

Подарунок від Каченятка. Серія А. 26 тур. Підсумки

21 лютого 2011

З чого то б розпочати. Раньєрі догрався, Берлусконі святкував. Але, напевне, розпочнемо все ж таки з вже екс-наставника "Роми", оскільки його остання гра на цьому посту і стала найбільш цікавим протистоянням 26 туру Серії А.

І справа тут не в тому, що після чергової поразки “вовків” Раньєрі подав у відставку, а в тому, що у поєдинку “Дженоа” - “Рома” генуезці, програючи у три м’ячі, зуміли перемогти і зробили цей поєдинок центральним у турі.

Хоча перед матчем було зрозуміло, що “Ромі” буде непросто, адже традиційним футболом “Дженоа” є гра від захисту, або, якщо точніше, гра у захисті. Це приносить свої плоди, оскільки два тури тому генуезці зіграли внічию з “Міланом” - 1:1. От тільки хто міг припустити, що команда, яка за 25 турів забила лише 20 голів, видасть 32-хвилинну гольову феєрію? Цього не сподівався ніхто, однак до такого розвитку подій повинні були бути готові гравці “Роми”, які почали вірити у свою перемогу вже на 51-ій хвилині, коли Тотті забивав третій гол у ворота господарів.

Однак вже за хвилину один гол завдяки Паласіо було відіграно, а коли на полі з’явився свіжий Альберто Палоскі, то вніс неабиякої свіжості у дії усієї команди. 4:3 — спочатку Палоскі, потім Паласіо, потім знову Палоскі. Однак не лише ці двоє гравців творили історичну перемогу команди з Генуї, а й їхні партнери, тож усіх гравців “Дженоа” можна сміливо назвати героями туру.

А гравців “Роми” - антигероями. Дивно, як настільки досвідчені гравці втратили перемогу.

Не будемо, не маючи доказів, говорити, що “вовки” Раньєрі просто “плавили”, але коли Клаудіо покидав команду, то сказав, що до гравців “потрібно було брати батога”.

Чи він мав на увазі, що вони грали надто розслаблено (що, зрештою, видно по матчу з “Дженоа”), чи просто не надто слухали тренера, гадати не будемо, але якщо римляни дійсно хотіли позбутися тренера, то це їм вдалося.

Раньєрі змінив Віченцо Монтелла, який до цього працював із молодіжною командою римлян. Віченцо став наймолодшим наставником у Серії А і, до того ж, не має досвіду роботи з дорослими командами. Тепер йому доведеться доводити, що проблеми у грі “Роми” були не через гравців команди, а через тренера. Зачекаємо на результати, адже кожен повинен мати право використати свій шанс.

 

Був у цьому турі і святковий матч (щоправда, не в плані голів) - "К’єво" - "Мілан". 25 років тому 20 лютого Сільвіо Берлусконі став президентом італійського “Мілану”

і саме він тоді розпочав підйом клубу, створивши у нападі тріо Райкард-Гулліт-ван Бастен.

З тих часів “Мілан” міцно закріпився в еліті світового футболу (незважаючи на невеличкі спади), а Сільвіо і досі продовжує скуповувати талантів з усього світу.

На цей поєдинок гравці "Мілану" вийшли у спеціальних футболках, на яких було викарбувано роки перебування Берлусконі біля керма команди.

Однак свято "почесному" міг зіпсувати “К’єво”, який, зусиллями Фернандеса зрівняв рахунок у матчі і ледь не втримав нічиєї.

Щоправда, першими забили все ж таки гості. Робінью, скориставшись неуважністю арбітра, за допомогою руки переправив м’яча у ворота.

Суддя Лука Банті порушення не помітив (чи не хотів помітити) і гол зарахував. Та до “людини в чорному” ми повернемося пізніше.

Було важко зрозуміти, за рахунок чого “Мілан” має перемогти, але на 65-ій хвилині на полі з’явився Алешандре Пато.

За вісім хвилин до завершення основного часу матчу Пато (що в перекладі на українську означає каченя), завдяки власним індивідуальним діям, рикошетом від стійки не дозволив святу Берлусконі зіпсуватися і зробив почесному президентові, напевне, найкращий подарунок на “міланський” ювілей.

Гол туру не лише для Берлусконі, а просто красивіше за Пато у 26-ій серії цьогорічної італійської першості не забивав ніхто.

А тепер повернімося до вже згаданого вище суддівства матчу. Це, знову ж таки, здогадки, однак не виключено, що якщо б Пато не забив, то можна було б очікувати якогось пенальті у ворота “К’єво” на останніх хвилинах.

Принаймні, підтримує цю точку зору тренер “летючих ослів” Стефано Піолі, який сказав після матчу: "Нас засудили. Як я можу лаяти своїх хлопців, які відпахали від і до, але стали жертвою необ'єктивності і неуважності?

Ми гідно билися проти кращої команди Серії А, але, на жаль, нас елементарно покарали - ні за що, ні про що. Як, наприклад, можна було не помітити гандбол у виконанні Робінью?"

Ця поразка, до речі, стала лише другою для “К’єво” у цьому сезоні на власному стадіоні.

Перемога "Мілану" стала не єдиною, яка викликала запитання. Цього разу у центр суддівського скандалу потрапила інша команда з Мілану. 

Розіграш штрафного, який, зрештою, і приніс “Інтеру” перемогу над “Кальярі”, не може не викликати запитань, судячи хоча б з відео.

Але “Інтер” здобуває чергові три очки і тепер його від першого “Мілану” відділяє 5 пунктів, а від “Наполі”, що йде другим — два.

Щодо гри “Наполі” - “Катанія”, то вона стала яскравою демонстрацією того, як потрібно економити сили. Йдеться тут про підопічних Вальтера Маццарі, які все ще не втрачають надії стати чемпіонами. У грі з “Катанією” Суньіга забив гол вже на 25-ій хвилині, після чого неаполітанці зупинилися, однак і гостям не дозволили зрівняти рахунку, тож матч так і завершився — 1:0.

Гравців “Наполі” можна було б і покритикувати за таку гру, тим паче, що грали вони перед власними уболівальниками. Однак на те у них була вагома причина — у наступному турі на неаполітанців чекає виїзд на “Джузеппе Меацца”, де вони, у разі перемоги, зможуть зробити на вершині турнірної таблиці двовладдя.

Текстову онлайн-трансляцію поєдинку “Мілан” - “Наполі” читайте на нашому сайті тут. Матч відбудеться в понеділок, 28 лютого о 21:45.

Подібну до неаполітанців перемогу здобув “Лаціо”, який приймав очевидного аутсайдера - “Барі”. Для звитяги “орлам” вистачило єдиного голу забитого Ернанесом вже на 6-ій хвилині.

І хоча поєдинок так і закінчився — 1:0, аби ніхто не сумнівався у справедливості перемоги “Лаціо” наведемо статистику ударів в отвір воріт — дванадцять у римлян проти одного у гостей.

 

Важко склалася гра для “Ювентуса”, який завітав у гості до “Лечче”. Неабияк підвів свою команду Джанлуїджі Буффон, який, рятуючи свою команду, зіграв за межами карного по воротарському, тобто руками. Суддя справедливо розцінив цю гру як фол останньої надії і за допомогою червоної картки попросив Буффона покинути поле.

Дель Нері прийняв дещо дивне рішення і випускаючи голкіпера Сторарі зняв з гри Мілоша Красіча.

Сторарі Буффона замінив гідно і у двох пропущених голах його вини немає.

А ось партнери цих голкіперів виглядали приречено і мали перевагу у матчі хіба що у володінні м’ячем.

Щоправда, до честі “Лечче”, гравці цієї команди краще дивилися за “Юве” і за рівних складів до 12-ої хвилини, і за рівних складів після хвилини 69-ої. Саме тоді суддя показав другу жовтку картку Джузеппе Вівесу, який двічі грубо сфолив впродовж двох хвилин. На грі команд, до слова, це не позначилося.

Після цієї поразки наставник “Ювентуса” Луїджі Дель Нері назвав результат справедливим і його слова стали фразою туру: "Команда була занадто самовпевненою. Ця поразка повинна стати нам уроком, адже ми зобов'язані грати більш інтенсивно й відповідально.

Гравці "Лечче" вигравали всі м'ячі, і ми програли заслужено. Якщо чесно, нам пощастило, що все закінчилося з рахунком 0:2. Ми просто не в змозі підходити до ймовірно "легких" матчів з нормальним настроєм".

 

Схоже, ті ж самі проблеми і у гравців “Палермо”. У матчі-відкритті туру з “Болоньєю” сицилійці намагалися атакувати, однак обмежимося у цьому випадку словом намагалися. До того ж Сантьяго Гарсія на 57-ій хвилині матчу залишив гостей у меншості.

Хоча, до честі сицилійців, нічию їм майже вдалося здобути. Слово “майже” у попередню фразу вставив Даніеле Папоні, який на 90-ій хвилині красивим ударом головою приніс “Болоньї” перемогу.

“Палермо” все ще сьоме, однак до зони Ліги чемпіонів, куди керівництво сицилійців ставить завдання потрапити, команду відділяє вісім очок.

А от у матчі “Фіорентина” - “Сампдорія” глядачі голів так і не побачили і це, незважаючи на те, що у попередньому турі флорентійці забили чотири голи, а гравці “Сампдорії” відзначилися тричі.

Результативним вийшов поєдинок “Парма” - “Чезена”, де гості, дещо несподівано, двічі вели в рахунку. Пармезанці паритет відновили, однак на більше їх не вистачило.

А от “Удінезе”, який востаннє не забивав в домашніх стінах ще з початку сезону, не зумів пробити голкіпера “Брешії”. Щоправда, не дозволили вони цього зробити і гостям — безгольова нічия.