УКР РУС

"Подарунок від арбітра": Федерація футболу Мальти розкритикувала суддівство у матчі з Україною

20 червня 2023 Читать на русском

Прес-служба суперника "синьо-жовтих" по відбору на Євро-2024 вважає, що команда Сергія Реброва святкувала перемогу (1:0) незаслужено.

"Не вперше на міжнародній арені збірна Мальти стала жертвою суперечливих рішень арбітра, оскільки Україна змогла перемогти лише завдяки голу з пенальті – подарунку від французького арбітра Рудді Буке.

Україна – Мальта – 1:0 – відео гола та огляд матчу з незабитим пенальті Ярмоленка

Це був другий пенальті, призначений у ворота Мальти у другому таймі. Два дуже сумнівні рішення. Перше – після втручання VAR, але нереалізоване зірковим гравцем Ярмоленком, а друге було призначено за неіснуючий контакт Жана Борга з тим же Ярмоленком.

Варто похвалити Мальту за її жваву гру, команда точно не заслуговувала залишити поле без очок. Підопічні Мікеле Марколіні чудово провели перші 45 хвилин, грали здебільшого на половині поля України, створивши декілька гольових моментів. Голкіпер Анрі Бонелло вперше вступив у гру, відбивши удар Ваната на кутовий. Це був єдиний удар українців в площину воріт у першому таймі. Мальта високо пресингувала та змусила українців помилятися на своїй половині поля.

Через 5 хвилин після старту другого тайму господарі поля отримали пенальті після втручання VAR за гру рукою у штрафному майданчику. Проте капітан збірної України Андрій Ярмоленко пробив у поперечину. Це могло привести до незаслуженої переваги в рахунку.

Проте на 69-й хвилині збірна України отримала другий пенальті, коли Жан Борг нібито збив Ярмоленка. Це дуже суперечливе рішення французького рефері. Цього разу пенальті виконав Циганков. Гравець Жирони не схибив з 11-метрової позначки, що стало вирішальним", – йдеться на офіційному сайті Федерації футболу Мальти.

Нагадаємо, після трьох турів збірна України у турнірній таблиці групи С йде другою, набравши 6 очок. Лідирують з 9 пунктами англійці, третя – Італія (3 бали і гра в запасі).

Україна дотиснула Мальту в диво-матчі відбору Євро-2022 – Ярмоленко не реалізував пенальті, але заміни Реброва вирішили