УКР РУС

Північна Ірландія втратила тренера, який осоромив Україну на Євро-2016

22 квітня 2020 Читать на русском

Майкл О'Ніл, який свого часу прибив нас на Євро, попрощався зі збірною Північною Ірландії.

Національна збірна Північної Ірландії залишилася без головного тренера – Майкл О'Ніл остаточно покинув свою посаду, повідомляє офіційний сайт місцевої асоціації.

О'Ніл у листопаді минулого року очолив Сток Сіті та деякий час поєднував дві роботи. Тренер планував завершити відбір на Євро-2020 з Північною Ірландією – навесні "зелено-біла" армія мала проходити кваліфікацію через плей-офф Ліги націй.

Помер легендарний голкіпер Манчестер Юнайтед, який став героєм мюнхенської трагедії

Однак УЄФА переніс чемпіонат Європи, а разом з ним і згаданий плей-офф, тому сторони вирішили припинити співпрацю вже зараз. Асоціація до вересня (тоді заплановані матчі Ліги націй) знайде нового наставника, а О'Ніл – повністю зосередиться на роботі в Сток Сіті.

Майкл О'Ніл працював з Північною Ірландією з 2011-го та досяг великого успіху. Наставник не просто вперше в історії вивів збірну на чемпіонат Європи, а й пробився в 1/8 фіналу. Ключовою на Євро-2016 для нього стала перемога над збірною України – той матч був величезною ганьбою для "синьо-жовтих" і Михайла Фоменка зокрема.

Ганьба! Головні емоції з матчу Україна – Північна Ірландія

Також варто нагадати, що 2 червня цього року збірна України мала зустрітися з Північною Ірландією в товариському матчі в рамках підготовки до Євро-2020.