УКР РУС

"Після Лозанни будемо наполягати на відкликанні атестату Карпат та накладанні санкцій на ФФУ за бездіяльність". Юрист Гудими – про те, як "Леви" черговий раз уникнули трансферного бану

3 липня 2017 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

Юрист Володимира Гудими Андрій Руденко розповів "Футбол 24" про те, як Карпатам вдалось уникнути покарання, маючи борг перед футболістом з 2014 року.

1 липня 2017 року відкрилось літнє трансферне вікно в Україні. Українські клуби можуть реєструвати нових футболістів. Серед цих клубів і Карпати, які дивом уникнули трансферного бану, незважаючи на рішення КДК ФФУ про заборону на реєстрацію нових футболістів, яке мало вступити в силу після 15 травня.

Як це стало ймовірним? Карпати продемонстрували черговий юридичний "майстер-клас".

Подробиці "Футбол 24" розповів юрист Володимира Гудими, Андрій Руденко.

"Бан не вступив в силу? Власне для цього і було все зроблено. Молодці. Карпати заблокували рішення про стягнення боргу. Є судове рішення про заборону стягнення заборгованості, а саме виконання рішення Палати з вирішення спорів ФФУ 2014 року.

Наразі є судовий процес в державному суді. 26 червня засідання суду не відбулося. Але забезпечення позову діє. ФФУ каже: вибачте, є державний суд, ми не хочемо кримінальної відповідальності за невиконання, тому ми не будемо нічого робити в напрямку стягнення заборгованості. З цих причин трансферний бан не діє.

Чекаємо, що скаже Лозанна. Якщо Лозанна закриє справу, будемо далі продовжувати роботу по накладенню трансферного бану та відкликанню атестату Карпат.

Якщо в Лозанні у нас буде "плюс", ми будемо наполягати на припиненні атестату та накладанні санкцій вже на Федерацію футболу України за бездіяльність. Федерація досі не прийняла рішення, щоб зобов`зати їх відмовитись від рішення про забезпечення позову і взагалі про позов.

Для Федерації не було жодних перешкод це зробити. 4 місяці тому вони так зробили, і Карпати повернули заяву. Тому ми вважаємо, що Федерація винна в тому, що Карпати зараз творять в державному суді.

Якщо тлумачення державного суду змінить рішення Палати з вирішення спорів ФФУ (ПВС), тоді ця монополія Федерації і органів футбольного правосуддя буде порушена. Це нам розв`яже руки в інших справах між футболістами та клубами.

Ламається вся система. Будь хто в майбутньому зможе звернутися до державного суду та змінити рішення КДК, ПВС, Апеляційного комітету. Створюється дуже небезпечний прецедент, коли рішення судів будуть мати більше значення для КДК, ніж саме рішення ПВС. Органи, які створювались для вирішення конфліктів, тоді будуть непотрібні", – сказав Андрій Руденко.

"Карпати" заборгували більше 70 тисяч доларів, але не повернули ні копійки, – Гудима

Циганик: Гудима сидів два дні у підвалі