УКР РУС

Підсумки останнього туру Прімери

22 травня 2011

Огляд багатого емоціями 38-го туру іспанської Ла Ліги.

Герой

Четвертий поспіль суперматч видав Кріштіану Роналду. За чотири тури до кінця чемпіонату мало хто сумнівався у тому, що найкращим бомбардиром (Пічічі) Ла Ліги стане Ліонель Мессі, але португалець здійснив неймовірне. Роналду забив 11 м’ячів у чотирьох останніх турах (!!!!): чотири голи "Севільї" , три "Хетафе" та по два "Вільяреалу" і "Альмерії".

Таким чином, Роналду не лише впевнено обійшов Мессі у бомбардирських перегонах, а й перевершив на два голи рекорд мексиканця Уго Санчеса, забивши сорок м’ячів у чемпіонаті Іспанії. Завдяки двом результативним передачам у грі проти "Альмерії" Роналду увірвався в десятку найкращих асистентів Прімери і разом із Мессі став найкориснішим гравцем чемпіонату (у обох по 49 пунктів). Окрім цього Кріштіану встановив рекорд хет-триків у іспанській першості — шість за сезон.

Сегунда

У останньому турі визначилась третя команда, що опуститься до Сегунди. Вперше за останні 20 років Ла Лігу залишить "Депортіво". На відміну від решти конкурентів "Депор" не зміг забити бодай голу у останньому турі, поступившись "Валенсії". Оборона сhes наприкінці матчу майже чинила лише формальний опір галісійським атакам, але гравці "Депортіво" так і не змогли скористатись тими моментами, які їм люб’язно надали гості.

Якби команда Лотіни здобула нічию у  грі проти "Валенсії", то до Сегунди потрапила б "Мальорка" Мікаеля Лаудрупа, що не змогла впоратись із нестримним наприкінці сезону Куном Агуеро. Аргентинець набрав відмінну форму у останніх матчах і за підсумками чемпіонату став третім бомбардиром Прімери після Роналду та Мессі. Кун вперше у кар’єрі забив за сезон у чемпіонаті Іспанії 20 голів.

Всі три голи у ворота Дуду Авата Агуеро забив у прекрасному стилі:

Ще до останнього туру пониження у класі оформили "Альмерія" та "Еркулес". У Сегунді поки що відомі лише дві команди, що вже гарантували собі місце у Прімері. Це севільський "Бетіс" та мадридський "Райо Вальєкано".

Рекорд

Ще два рекорди записала на свій рахунок неперевершена "Барса". "Барселона" Пепа стала першою у історії Ла Ліги командою, яка змогла здобути 14 перемог у виїздних матчах (єдиної поразки синьо-гранатові зазнали у Сан-Себастьяні). Окрім цього, "Барса" встановила ще одне неймовірне досягнення. Cules забили у всіх 19-ти виїздних матчах чемпіонату.

Дебюти

У останньому турі відбулись три цікавих гольових дебюти. Зокрема, у складі "Барси" перші м’ячі забили Ібрагім Афеллай та Марк Бартра

Кантерано "Реалу" Хоселу також встиг взяти участь у розгромі "Альмерії", забивши дебютний гол у складі "Реалу" після чудового пасу Кріштіану.

ADIOS Y GRACIAS!

Іван де ла Пенья ("Еспаньйол")

Єжи Дудек ("Реал")

Фредерік Кануте ("Севілья")

Франсеск Арнау ("Малага")

Дієго Рівас ("Реал Сосьєдад")

Гол

Два чудових голи капітана "Сарагоси" Габі забезпечили команді збеерження місця у Прімері. Особливо красивим вийшов перший гол півзахисника у ворота "Леванте", який він провів фірмовим ударом зі штрафного.