УКР РУС

Підсумки 6 туру Першої ліги: Шквал голів, сенсації та кияни й тут на вершині

1 вересня 2015

"Футбол 24" підбиває підсумки чергового туру серед першолігових команд.

На відміну від Прем'єр-ліги, черговий тур нижчого українського дивізіону потішив глядачів чудовою результативністю. В середньому на матч цього уікенду прийшлось по три голи, у той час, коли найвищий дивізіон й близько не порадував любителів "хокейних рахунків", продемонструвавши надзвичайно скромний показник результативності.

Матч туру "Нафтовик-Укрнафта" - "Геліос"

Як і прогнозувалось напередодні, найбільш привабливим для глядацького ока виявилось протистояння в Охтирці. Яке таїло в собі інтригу протягом всього поєдинку, котра в свою чергу підкріплювалась чудовими діями на полі як з однієї так і з іншої сторони - команди втратили вдосталь моментів, аби повести в рахунку ще в основний відрізок матчу.

Можливо нічийний безгольовий рахунок став б логічним і справедливим результатом на табло, проте свою альтернативну думку щодо такої кінцівки висловив Абєлєнцев, який лише наприкінці матчу з'явився на полі. Однак невелика кількість відведеного часу на полі не завадила гравцю "сонячних" вирішити долю поєдинку вже на четвертій доданій арбітром хвилині.

Таким чином, вже п'ятий рік поспіль "нафтовики" не можуть перемогти "Геліос", який після цієї звитяги опинився на другій сходинці чемпіонату.

Камбек туру

Тут нам довелось трохи повагатись, адже у нас було два претенденти на таке звання - поєдинок в Києві, де "динамівці" пропустили на самісінькому старті матчу, а вже по ходу зустрічі показали достойну гру. Спочатку рахунок зрівнявши, а потім вийшовши вперед, проте наші шальки терезів схились на сторону камбеку від криворізького "Гірника".

Криворіжці, проваливши перший тайм і старт другого, дозволи сум'янам забити два голи. Які б здавалось поховали будь-які шанси для гостей, бодай, на нічию. Особливо, скрутним положення стало після того, як перед собою "червоне світло" побачив Нудний. Здавалось, що це кінець, однак Сітало віднайшов в собі сили, аби скоротити рахунок до мінімуму. А вже в доданий арбітром час, свіжий Рябов завершив стрімку контратаку гостей, зробивши рахунок - 2:2. Шок. Радість для одних і горе для інших - у цьому протистоянні було все, за що ми обожнюємо цю гру.

Cенсація туру. Падіння "Зірки"

Зважаючи на останні перемоги кіровоградців, важко було розраховувати на те, що хтось зараз зможе зупинити підопічних Лавриненка, адже зараз вони знаходяться в напрочуд чудовій формі.

Однак, досить, несподівано, після виїзду до Чернігова, додому "Зірка" повинна була повернутись з нічим. Хоча все перед матчем говорило, про те що цей поєдинок для одного з лідерів ліги не повинен стати нічим надскладним. Однак саме в цей день господарі "повісили замок" на свої ворота, уповаючи на контратаки і стандарти. Якраз один з таких наприкінці матчу призвів до взяття воріт Лепка - Чепурненко подав, а Кондратюк виявився найкращим на другому поверсі. Як то кажуть, перемога з нізвідки, адже закономірним результатом все ж повинна була бути нічия.

Звитяга туру

Увага! Вперше в сезонні "Авангард" здобув перемогу, а сталось це у поєдинку з "Гірником-Спорт", який зараз перебуває у вкрай жахливому стані. Адже результати підопічних Жабченка за останні тури далеко невтішні. Така невдала серія продовжилась і в цю неділю. Хоча, коли комсомольці рахунок зрівняли, на мить промайнула думка, що зараз "гірники" заб'ють вдруге і втретє, проте не склалось, і вони пропустили знову.

Минулорічний бронзовий призер й надалі залишається в низинах ліги. Схоже, що про щось більше, ніж перша п'ятірка мріяти їм у цьому сезоні не доведеться, але ж дива трапляються - згадайте весняну " Зірку".

Загальна картина 6 туру 

"Миколаїв" - "Нива" - 3:0

Голи: Сікорський, 51 (пенальті), Чучман, 53, Лещенко, 84

Вилучення: Портянко ("Нива")

"Нафтовик-Укрнафта" - "Геліос" - 0:1

Голи: Абєлєнцев. 90+4

"Динамо-2" - "Полтава" - 2:1

Голи: Братков, 30 (пенальті), Трояновський, 81 – Білий, 7

"Черкаський Дніпро" - "Оболонь-Бровар" - 4:0

Голи: Скепський, 18, 32, Батальський, 53, Скарлош, 67

"Суми" - "Гірник" - 2:2

Голи: Лебеденко, 22 (пенальті), Єрмаченко, 65 - Сітало, 77 (пенальті), Рябов, 90

Вилучення: Нудний ("Гірник")

"Тернопіль" - "Іллічівець" - 1:1

Голи: Курило, 40 - Вакуленко, 90+5

Вилучення: Кондзьолка ("Тернопіль") - Дуць ("Іллічівець")

"Десна" - "Зірка" - 1:0

Голи: Кондратюк, 90

"Авангард" - "Гірник-Спорт" - 2:1

Голи: Дегтярьов, 45, Алексанов, 84 - Воронченко, 55

Вилучення: Голядинець ("Гірник-Спорт")

Дмитро Гончар, Футбол 24