УКР РУС

Підсумки 5 туру Першої ліги: Крутіше, ніж Аргентина - Ямайка та Прімера разом взяті

27 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки чергового туру серед першолігових команд.

 "Динамо-2" - "Авангард" - 2:1

Голи: Очигава, 62 Ісраїлов, 71 - Нехтій, 68

Доволі звична справа для киян: підходити до гри у статусі фаворита - так сталось і цього разу. У той час, коли краматорці сподівались здобути бодай один заліковий пункт в Києві, господарі налаштовувались лише на перемогу. Хоча й до середини другої половини гри рахунок був нічийним - 1:1.

Спочатку у складі киян відзначився Очигава, а вже незабаром статус-кво відновив "авангардист" Нехтій. Після чого здалось, що краматорці візьмуть свої перші очки в чемпіонаті. Але свою думку щодо цього мав Ісраїлов, котрий практично одразу вивів "Динамо-2" вперед, встановивши остаточний рахунок гри.

"Полтава" - "Нафтовик-Укрнафта" - 3:1

Голи: Семенець 25, 81 Зозуля, 40 - Прокурор, 48

Зовсім неочікуваною поразкою завершився вояж "нафтовиків" у Полтаву. Немалий внесок в перемогу своєї команди вклав Семенець, який у попередніх турах "мовчав", а тут одразу вистрілив дублем.

Доля гри вирішилась наприкінці першого тайму, коли вищезгаданий екс-форвард "Тернополя" відкрив рахунок, а Зозуля надалі розвинув успіх полтавців. Дрібку інтриги до поєдинку після перерви підкинув Прокурор, який скоротив рахунок до мінімуму. Але Семенець за десять хвилин до кінця гри розвіяв будь-які шанси охтирчан бодай на нічию.

"Гірник" - "Черкаський Дніпро" - 2:1

Голи: Солдат, 23, Баєнко, 55 - Бушман, 15

Не обійшлось без горстки голів і в Кривому Розі, де місцевому "Гірнику" вдалось здійснити камбек у протистоянні з дебютантом ліги "Черкаським Дніпром". Гостям, зусиллями Бушмана, вдалось забити досить швидкий гол, проте він не зміг якось негативно вплинути на гру "гірників". Які, до слова, зараз перебувають в чудовій формі. Останні майже одразу в одній із своїх наступних атак відквитали пропущене на старті.

Момент істини, який практично вирішив долю поєдинку, стався на 53 хвилині, коли черкащани залишились в меншості - Кошка побачив перед собою червоне світло за фол останньої надії. А далі кількісна перевага перетворилась на якісну. Для цього криворіжцям знадобилось всього дві хвилини - Баєнко, не залишивши жодних шансів Мирному, як потім стане відомо, принесе чергову перемогу своїй команді.

"Зірка" - "Тернопіль" - 6:0

Голи: Кучеренко, 40, Щедрий, 50, Г. Баранець, 52, 80, Локтіонов, 71, Мостовий, 86

Справжня гольова феєрія очікувала нас в Кіровограді, де "Зірка" не залишила каменя на камені від "муніципалів".

Хоча ніщо й не віщувало такого погрому для гостей - перший м'яч був забитий лише перед самісінькою паузою, а от друга 45-хвилинка стала справжньою трагедією для "Тернополя". Як у футбольному так і в психологічному планах, адже цей поєдинок вчергове вказав на всі болячки колективу Івегеша, які, схоже, що ніхто не збирається виправляти – повністю заслужена перемога кіровоградців, які починають надолужувати втрачене на старті.

"Нива" - "Десна" - 2:0

Голи: Захаревич, 48, 82 (пенальті)

На відміну від своїх головних опонентів, "Нива" здобула свою першу перемогу в сезоні. Чесно кажучи, якщо ви дивились цю гру, починаючи з другого тайму, то ви відвертий щасливчик, адже все найцікавіше відбувалось саме в цей відрізок матчу.

На фото: Ярослав Захаревич

Вдалий стартовий натиск вдався господарям, котрі завдяки Захаревичу, який став однією з найяскравіших дійових осіб зустрічі, тернополяни повели в рахунку. Незважаючи на намагання гостей хоча б щось змінити в матчі, вони пропустили вдруге - Захаревич не залишив жодного шансу кіперу "Десни" з 11-метрової позначки, організувавши першу перемогу тернополян в сезоні.

"Геліос"  – "Миколаїв" - 2:2

Голи: Кіча, 3, Агапов, 90+5 – Батюшин, 27, Берко, 29

Миколаївці вдруге за останній тиждень протистояли харківській команді. Спочатку вони розібрались із "Металістом", а тепер були надзвичайно близькими, аби перемогти "Геліос". Хоча рахунок в поєдинку відкрили саме господарі, проте два влучні постріли "корабелів" звели всю перевагу "сонячних" нанівець.

І коли вже здавалось, що вдруге команда з Харкова капітулює перед "Миколаївом", у складі "сонячних" знайшовся свій герой - Агапов, який в найкращих традиціях голівудських фільмів, вже на 5 доданій арбітром хвилині врятував нічию для господарів, не дозволивши гостям здобути три очки вдруге в сезоні.

"Оболонь-Бровар" – "Гірник-Спорт" - 1:0

Гол: Продан, 88

Ініціативу, яка звучить "Ні нулям на табло", вирішили підтримати й в останньому матчі туру. Хоча саме в цій грі безгольовий рахунок був найімовірнішим кінцевим результатом поєдинку, адже протримався він аж до 88 хвилини. Коли Продан порушив "тишу" на полі, змусивши капітулювати Ситнікова, принісши  єдину мінімальну перемогу в турі для "пивоварів". Вони після цього стрибнули на шосту сходинку, а гості опинились в низах таблиці.

Дмитро Гончар