УКР РУС

Підсумки 4 туру Першої ліги: Мінімалізм, сенсації та суцільні грубощі у всій красі

18 серпня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки туру серед першолігових команд.

Черговий ігровий день в Першій лізі не обійшовся без ексцесів - гра у Комсомольську не відбулась через природні вибрики. Шквальний вітер напару з дощем виступили проти проведення матчу, повністю змивши розмтіку поля і поруйнувавши лави для запасних - таким чином залишивши нас без "гірницького" дербі. Шкода, адже поєдинок повинен був дати відповідь на безліч запитань.

На щастя, решта ігор відбулась за планом, хоча й тут не обійшлось без проблем. Звичайно, що мова йде про поєдинок в Миколаєві, де поле просочилось водою і грати на ньому було зовсім непросто. Хоча й команди зуміли по разу розписатись у воротах опонента, притому створивши ще достатню кількість моментів, щоб збільшити рахунок на свою користь, але не склалось.

Окремо виділимо два поєдинки, які відбувались в Черкасах і Сумах. У першому господарі спромоглись на справжнісіньке диво, здійснивши неймовірний камбек у матчі з маріупольцями. А "нафтовики", мінімально перемігши київських "динамівців", стрибнули на першу сходинку. До слова, найпопулярнішим рахунком в турі став результат - 1:0, який фіксувався аж чотири рази.

Найбільше ж глядачів, попри неймовірну спеку, відвідало дербі між тернопільськими командами - 4500 осіб. Хоча й клуби продовжили тенденцію туру, забивши на двох лише один гол. Проте на полі у цей недільний вечір панував справжній дух непоступливості і чоловічої боротьби, який увінчався щедрими "дарунками" зі сторони арбітра. Однак, незважаючи на достатню кількість грубощів, ні "Тернопіль", ні "Нива" одноосібно не зуміли перевершити харківський "Геліос", який умудрився отримати сім "гірчичників" у той час, як їхні чернігівські опоненти перед собою карток не побачили взагалі.

"Миколаїв" - "Полтава" - 1:1 

Голи: Сікорський, 7 - Любчак, 39 (а/г) 

Нереалізований пенальті: Фаворов, 29 

"Нафтовик-Укрнафта" - "Динамо-2" - 1:0

Голи: Сторубльовцев, 7

Нереалізований пенальті: Прокурор, 17

"Гірник-Спорт" - "Гірник" -:- (Перенесено на невизначений термін)

"Черкаський Дніпро" - "Іллічівець" - 3:2

Голи: Бушман, 1 Cкепський, 80 Мединський, 89 - Вакуленко, 10 Мишньов, 30

Вилучення: Олійник ("Іллічівець") - фол останньої надії

"Суми" - "Зірка" - 0:1

Голи: Баранець Г, 68

"Десна" - "Геліос" - 0:1

Голи: Луценко, 44

Окрім вищезгаданої грубої гри з боку "сонячних", поєдинок запам'ятався тим, що в першому таймі домінувала "Десна", але відкрити рахунок вдалось харків'янам. Наприкінці першої 45-хвилинки Луценко скористався подачею Задої сповна, забивши, як потім з'ясувалось, вирішальний м'яч в зустрічі.

"Авангард" - "Оболонь-Бровар" - 1:2

Голи: Довбиш, 5 - Коваленко, 6 Гордійчук, 12

Події в матчі розвивались надзвичайно стрімко. Не встигли краматорці побути й хвилини у статусі фаворита, як "пивовари" зусиллями Коваленка становище в матчі вирівняли. А через декілька хвилин взагалі вийшли вперед. На такий розвиток подій контраргументів в "Авангарда" не знайшлось, хоча залишалось грати більше години.

Підопічні Кріпака надалі залишаються командою, в якої нуль у графі набраних пунктів.

"Тернопіль" - "Нива" - 1:0

Голи: Атласюк, 48

Вилучення: Озарків ("Нива") - друге попередження

По суті, вирішальним епізодом матчу стало порушення правил в штрафному "Ниви" на старті другого тайму. На думку арбітра, Петрівський після навісної подачі сфолив проти Богданова - Атласюк покарання виконав на всі сто, перегравши з позначки Плетеницького.

У наступний відрізок матчу "Нива" не змогла віднайти в собі сил для того, аби створити щось гідне попереду. Таким чином подарувавши своїм основним суперникам першу перемогу в історії дербі.

Факти туру:

- в шостому матчі “Десни” (ще з травня) встановлюється різниця м'ячів не більше +1

- "Геліос" не програє "Десні" з 2013 року

- вперше з осені 2012 року "Нафтовик-Укрнафта" зміг переграти "Динамо"

- станом на сьогодні найшвидший гол сезону забив Бушман. За підрахунками черкащан, ніхто узагалі не відзначався раніше 31-ї секунди в матчах чемпіонату України

- вперше в історії протистоянь з "Сумами", "Зірка" виграла на їхньому полі

- "нафтовики" не знають поразок на своєму полі з серпня минулого року, а це 17 матчів

- з 6 травня "Тернопіль" не міг виграти в Першій лізі. Безвиграшна серія команди Івегеша зупинилася на позначці 8 матчів

Дмитро Гончар