УКР РУС

Підсумки 30 туру АПЛ

21 березня 2011

У 30-го туру АПЛ "Ман Сіті" поступився третьою сходинкою "Челсі" після їхнього очного протистояння, а гол Бербатова дозволив "МЮ" відірватися від найближчого переслідувача - "Арсеналу".

 

МАТЧ ТУРУ

Що поєдинок “Челсі” - “Манчестер Сіті” стане центральним у турі було зрозуміло ще до його початку, адже вирішувалася доля третьої сходинки, а в перспективі (хоча і малоймовірній) чемпіона Англії. Навряд чи хтось очікував від цього матчу надвидовищності, що зрештою і підтвердилося. Найбільша увага була прикута до Фернандо Торреса, який пообіцяв забити і дуже старався дотриматися даного слова. Однак його старань було недостатньо, адже дуже обережно діяли захисники манкуніанців, які особливо пильно опікали Ніньос. Тож коли Анчелотті змінював Торреса на Дрогба, то Фернандо знову покидав поле без забитого голу.

Щодо захисту обох команд, то оборонці діяли краще, аніж нападники. А з поміж них найбільше виділявся Давід Луїш, який не лише в захисті відпрацьовував, а й до атак своєї команди вдало підключався.

 

ГЕРОЙ

Саме Давід Луїш і став героєм туру. На полі він був одним із лідерів, а через його фланг було практично неможливо пройти. У цьому найчастіше мав можливість переконатися Коларов. Хоча таку нагоду отримали і Джеко, і Туре та й інші гравці атаки гостей. Коли ж Дрогба на 79-ій хвилині навісив зі штрафного, то саме Луїш ударом головою відкрив рахунок у матчі. Цей гол і став вирішальним.

Рамірес же на останній хвилині гри своїм голом лише підвів риску під заслуженою перемогою “синіх”.

 

ГОЛ

Не дотягнув до геройського звання Чарлі Адам з “Блекпула”. Незважаючи на те, що у виїзному матчі з “Блекберном” він дублем створив своїй команду перевагу у два м’ячі, проте втримати цього гандикапу гості не змогли і їм довелося задовольнитися лише нічиєю.

Втішити капітана “Блекпула” може хіба те, що його феноменальний удар зі штрафного і став найкращим голом у турі. На жаль, окремо голу Чарлі Адама знайти не вдалося, зате ви маєте змогу переглянути усі найкращі моменти цього матчу.

 

НЕФАРТ

Ще один камбек стався у матчі, в якому “Вест-Бромвіч” приймав “Арсенал”. Гравці “ВБА” завдали лише два удари у площину воріт: на 3-ій та 58-ій хвилинах і кожен з них став голом. Здавалося, “Арсенал” так і програє, але Аршавін та Ван Персі врятували  для "канонірів" нічию.

Та Венгеру знову не пофартило — основний конкурент за чемпіонство - “МЮ” в меншості зумів перемогти “Болтон”. Три очки підопічним Фергюсона вкотре у сезоні приніс Бербатов.

 

ВТРАТА

А залишилися манкуніанці в меншості через вилучення Джоні Еванса. Він був змушений покинути поле після зіткнення із Стюартом Холденом. Еванс не дуже то й сперечався проти червоної картки, а от Холдену на відновлення доведеться витратити не менше, аніж півроку.

 

ПРОВАЛ

Захист “Ньюкаслу” час від часу вміє робити сюрпризи суперникам. У звітному турі беки “сорок” влаштували для нападників “Сток Сіті” день відкритих воріт. Не будемо розписувати “тактичної розстановки”, а просто запропонуємо вам подивитися відео.

Щодо інших матчів за участю лідерів, то “Ліверпуль” завдяки голам Куйта та Суареса переграв “Сандерленд”, а “Тоттенхем” з “Вест Хемом” у своєму матчі голів не забивали.