УКР РУС

ПідКо(а)вані "россонері". Підсумки 3 туру Серії А

19 вересня 2011 Читать на русском

"Мілан", "Інтер" та "Рома" у групі аутсайдерів. Дивина, але саме так і є після двох зіграних турів італійської Серії А.

А на вершині турнірної таблиці ті команди, місця яких було важко спрогнозувати. Всі сумнівалися у силі “Удінезе” після втрати провідних гравців, та й не знали скільки часу знадобиться “Ювентусу” аби повернути колишню славу. Питань не виникало хіба щодо “Наполі” - майже усі експерти прогнозували підопічним Маццарі підсумкову третю сходинку — одразу за двома міланськими грандами.

Що неаполітанці з такою думкою зовсім не згідні вони продемонстрували у матчі туру - "Наполі" - “Мілан” - чемпіон був битий — 3:1. Хоча про повну перевагу партенопейців говорити не слід, адже вони значно менше володіли м'ячем — лише 38 відсотків, та й ударів у площину у команд була рівна кількість — по 4, і рахунок першими відкрили гості. Та ще й як відкрили — удар Аквілані головою став найкращим голом у турі.

Але...

Але трійка неаполітанців Гамшік-Лавессі-Кавані може вирішити долю будь якого поєдинку. Щоправда, участь Есекієля у цьому матчі була під питанням через ушкодження, якого він зазнав у поєдинку із “Ман. Сіті”, однак лікарі просто змушені були поставити його на ноги до ТАКОГО поєдинку. І Лавессі відіграв просто чудово, та все ж він став не найкращим гравцем у матчі. Гамшік, щоправда, із цього славнозвісного тріо в згаданому поєдинку дещо випадав, а от Кавані провів просто фантастичний поєдинок. І справа навіть на у трьох забитих м'ячах (хоча міг забити і більше), а й у тому, що уругваєць також надвдало діяв у... захисті. Ну справжній командний гравець. Як після цього Едінсону Кавані не надати звання героя туру.

 

Героєм туру №2 можна назвати Себастьяна Джовінко, який приніс “Пармі” перемогу на 90-й хвилині у домашньому матчі із “К'єво” - 2:1. Ще один гол у цьому матчі він забив на 24-й хвилині, на який відповів Альберто Палоскі. Тепер Джовінко, разом із Кавані, з трьома забитими м'ячами очолюють суперечку бомбардирів. Однак, Едінсон зможе відірватися від Себастьяна вже у наступному турі в матчі із “Фіорентиною”, адже Джовінко, після забитого голу, “відзначився” ще й ... червоною карткою, так що, принаймні у наступному турі, на поле він точно не вийде.

Одразу за цими двома голеадорами розмістилася група з чотирьох переслідувачів які мають по два забиті м'ячі. Є у ній і найкращий бомбардир минулорічної першості Антоніо ді Натале. Його “Удінезе” впевнено здолав “Фіорентину” - 2:0, а Антоніо у цьому матчі відкрив рахунок із точки.

Подивимось, чи влаштують Ді Натале та Кавані таку ж бомбардирську гонку між собою як і у минулій першості.

“Юве” ж, після впевненої перемоги над “Пармою” - 4:1 у попередньому турі, цього разу вистачило одного голу, аби після виїздного матчу із “Сієною” поповнити свій очковий багаж ще на три пункти.

Дивно, що така ж кількість очок як у “Юве”, “Удіне” та “Наполі” є і у “Кальярі”. І якщо у звітному турі суперником острів'ян була “Новара”, то не забуваймо, що тижнем раніше “Кальярі” на виїзді здолав “Рому”. Невже “рособлу” стануть відкриттям цьогорічної першості?

Якщо вже згадали про “Рому”, то тоді перенесемося на “Джузеппе Меацца”, де їй протистояв місцевий “Інтер”. Ця гра стала єдиною у турі, де голів забито не було. Однак видовища, швидкостей та моментів у ній не бракувало. Команди виглядали гідними один одного, однак з цього поєдинку робити висновки про їхню реальну силу не варто. Можливо, ці команди однаково слабкі, адже, як вже згадувалося раніше, перебувають внизу турнірної таблиці. Та й їхніх тренерів, за чутками різних ЗМІ, відправляють у відставку. Більше шансів на звільнення надають Гасперіні, на місце якого вже й Роберто Баджо сватають. Та це лише 3-й формально і номінально другий тур. Нам залишається лише чекати. Не забуваймо, що минулого сезону президент “Інтера” Массімо Моратті, попри незадовільні результати, не звільняв тодішнього тренера Рафу Бенітеса аж до середини січня.

 

Не можна не згадати і про дуже неприємний епізод цього матчу. Вже на 18-й хвилині Лусіо зачепив шипом бутси Стекеленбурга за скроню, і голландський голкіпер "Роми" щонайменше 10 хвилин був без тями. На щастя, його травма виявилася не настільки важкою, як здавалося, і незабаром можна очікувати на повернення Мартена на поле.

 

Неприємність сталася і у іншому матчі. На 65-ій хвилині гри “Аталанта” - “Палермо” почалася злива, через яку поєдинок було призупинено, а газон добряче попсовано. На той час “Аталанта” вела в рахунку — 1:0. Суддя, після довгих роздумів, дав дозвіл на продовження поєдинку і “боги” зуміли захистити цей рахунок. Щодо “Палермо”, то після перемоги у попередньому турі, теперішня поразка сицилійців чомусь не дивує. Ще у минулому сезоні цю команду можна було б перейменовувати у “Нестабільність”.

Наприкінці ж згадаємо про “Лаціо”. Вірніше, про поєдинок “Лаціо” - “Дженоа”. У ньому “орли” повели в рахунку вже на 11-й хвилині — Скуллі якнайкраще скористався пасом від Клозе. Проте гості не знітилися і у другому таймі зуміли забити два м'ячі у ворота Маркетті. Тим самим вони створили сенсацію туру2:1 — виїзна перемога “Дженоа” над “Лаціо”.

Одразу дві команди ще не здобули жодного очка - “Болонья” та “Чезена”. У звітному турі вони поступилися “Лечче” та “Катанії” відповідно. Не забивали голів поки що також лише дві команди - “Сієна”, та все та ж “Болонья”. І то з таким нападником як Марко Ді Вайо!!!

Невже, саме ці команди і будуть вести боротьбу за виживання у Серії А?