УКР РУС

Петров: "Таврія" і "Севастополь" - друзі-суперники

30 жовтня 2010

Сьогоднішній в.о. головного тренера "Таврії" Валерій Петров поспілкувався з пресою напередодні кримського дербі, що відбудеться завтра. Цікаво, що свого часу Петров був тренером севастопольського клубу, тож цей матч для нього особисто чимось особливий.

"Олександр Красильников, можна сказати, відродив "Севастополь" у 2002 році і довірив тренувати команду мені, - розповідає Валерій Павлович .- Спочатку колектив доводилося створювати на ходу. Саме тоді заграли колишні футболісти "Таврії" Опарін, Леженцев, Єсін, Назаров, брати Кунденки. Цікавий період був тоді. Вже після мого відходу головою адміністрації Севастополя став Сергій Куніцин, який і допоміг втілити в життя мрію всіх уболівальників - здобути путівку до еліти українського футболу".

"Перш за все, саме я запросив до клубу на тренерську посаду Олега Лещинського, - веде далі тренер сімферопольців. Знаю не з чуток і про можливості Сокоренка, Степанова, Жабокрицького, Войнаровського. З "Таврії" ми віддали в розпорядження дебютанта Зборовського і Ференчака, які стали ключовими виконавцями в "Севастополі".

"Ми - друзі-суперники. Адже коли в Сімферополі реконструювали "Локомотив", "Таврія" виступала на севастопольському стадіоні. Тепер же наш клуб ділить головну спортивну арену автономії із "Севастополем", - додав Петров.