УКР РУС

Петраков зізнався, чи планує викликати у збірну України гравців з чемпіонату Росії

29 серпня 2021 Читать на русском

Виконувач обов'язків головного тренера "синьо-жовтих" Олександр Петраков дав відверту відповідь щодо можливості запрошення у головну команду українських заробітчан з країни-агресора.

"Чи будуть викликатися у збірну гравці з чемпіонату Росії? Гарне питання. От скажіть, візьму і викличу, ви ж мене порвете?

УАФ презентувала тренерський штаб збірної України

Розумієте, наразі скажу відверто, що я не розглядаю питання виклику футболістів з Росії. Знаєте, чому? Десь у лютому я сидів удома – самі розумієте, пандемія, стільки часу не працював. Думаю, я корінний киянин, прогуляюся містом пішки. Підійшов до Михайлівської церкви, зайшов у Андріївську, Софію Київську. Там збоку фотографії тих, хто загинув, – військові, дівчата, хлопці молоді... Там стільки цих фотографій і прізвищ...

Я зрозумів, що зараз ні футболісти з Росії, ні якесь примирення, воно апріорі бути не може. Стільки дітей залишилися сиротами. Тому, мабуть, ні. Зараз ні. Ніяк. Може, колись, з часом. Але на цьому етапі – ні. Кажу прямо і відверто", – сказав Петраков під час презентації тренерського штабу збірної України.

Нагадаємо, Олександр Петраков був призначений виконувачем обов'язків головного тренера збірної України після відходу Андрія Шевченка. Перші матчі з новим тренерським штабом "синьо-жовті" проведуть вже на початку вересня: 1-го числа проти Казахстану і 4-го – проти Франції. На 8 вересня запланований спаринг з чехами.

Петраков прийняв збірну України в критичних умовах – чому не варто чекати дива від творця чемпіонства світу