УКР РУС

Перший хет-трик Данні: скандальне вилучення Халка і перемога Тимощука над Калитвинцевим

3 серпня 2013 Читать на русском

Тимощук і компанія демонструють характер. "Зеніт" здобув нелегку виїзну перемогу над "Волгою" Юрія Калитвинцева в рамках 4-го туру Чемпіонату Росії.

Гру суперники розпочали бадьоро. Данні вивів гостей з Петербурга вперед, скориставшись прекрасним пасом Широкова. Відповідь "Волги" миттєва. Шелтон підхопив м'яча завдяки помилці суперників, пас на Каряку - уродженець Дніпропетровська не схибив.

Далі на полі розгорнувся скандал. Зірка "Зеніта" Халк упродовж двох хвилин отримав два необов'язкові попередження і був змушений покинути поле. Перша жовта картка за розмови, друга - за виконання штрафного без свистка. Обурений тренерський штаб віце-чемпіонів Росії атакував арбітра в перерві. А на початку другого тайму судді увірвався терпець і він відправив Лучано Спалетті обурюватися на трибуну.

"Волга" з усіх сил намагалася перетворити чисельну перевагу в голи. Так, Дмитро Сичов у одному з епізодів поцілив у штангу. Втім, героєм дня судилося стати не йому, а Данні. На 80-ій хвилині форвард став автором дубля, вивівши "Зеніт" уперед. А згодом суперпострілом під перекладину і взагалі оформив хет-трик. 1:3 - перша перемога пітерців у трьох останніх матчах. "Волга" вдома очок ще не набирала.

А тим часом інспектор матчу Юрій Баскаков виявив бажання поставити суддям "двійку" за неправомірне вилучення Халка. Друге попередження виписане бразильцеві за удар без свистка, хоча пробивав не він, а Широков. Зрештою, переможний гол "Зеніта" підозрюють в офсайді.

"Волга" - "Зеніт" 1:3.