УКР РУС

Перші за 29 років відкриті геї у шотландському футболі – арбітр вищої ліги здійснив камінг-аут і надихнув колегу

2 червня 2022 Читать на русском

Арбітри Крейг Нейпір та Ллойд Вілсон публічно повідомили про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію.

Суддя першої категорії Шотландії став першим відкритим геєм у місцевому футболі з часів Джастіна Фашану, який виступав у нападі Ейрдріоніанс (1993) та Хартс (1993-1994).

Форвард Блекпула здійснив історичний для Англії камінг-аут: "Зараз відповідний час"

32-річний арбітр заявив, що його надихнув вчинок хавбека Блекпула Джейка Деніелса, який вчинив камінг-аут у середині травня. У відео на Twitter-акаунті Шотландської футбольної асоціації Нейпір розказав, що бажає допомогти позбутися стигми й страху, які інші люди в його становищі можуть відчувати через розкриття власної сексуальної орієнтації.

"Це те, з чим я, мабуть, жив довгий час. То був важкий шлях. Дуже важливо, що такі люди, як я, готові робити такі кроки. Я не думаю, що це в цілому має ставати новиною, але саме зараз – має, тому що нам потрібно змінити ситуацію та дати людям відчути, що вони можуть бути самими собою".

Після цього на камінг-аут наважився арбітр Ллойд Вілсон, який судить у нижчих лігах Шотландії. В інтерв'ю Sky Sports він зізнався, що приховував свою сексуальність аж 17 років. "Думаю, що тепер я можу ходити вулицями, не відчуваючи себе таким, ніби я якийсь не такий", – заявив Вілсон.

Шотландські ЗМІ: Україна у фіналі – тріумф світу, сенсаційна реакція фанів, брати по зброї, суворе покарання зірки АПЛ