УКР РУС

Верес розгромно програв Металісту 1925, втративши 10-матчеву серію без поразок – харків'яни повернулися в зону УПЛ

16 травня 2021 Читать на русском

Відбулися чергові матчі 26-го туру чемпіонату України серед команд Першої ліги.

Перша ліга, 26 тур

Кристал – Прикарпаття – 0:1

Гол: Пастух, 83

Волинь – Гірник-Спорт – 2:0

Голи: Оринчак, 63, Кобзар, 85

Альянс – Оболонь – 1:0

Гол: Пісний, 15

Нива Т – ВПК-Агро – 1:2

Голи: Кисленко, 61 – Куліш, 43, Білий, 84

Полісся – Авангард – 1:2

Голи: Швець, 17 (п) – Толочко, 60, Гунічев, 77

Металіст 1925 – Верес – 4:1

Голи: Пономар, 8, Габелок, 12, Немчанінов, 72 (авт), Дмитренко, 82 – Шестаков, 51

Металіст 1925 закликав УАФ використовувати VAR у матчах претендентів на вихід в УПЛ

Кристал уже майже втратив шанси покинути останнє місце в турнірній таблиці, але на поталу суперникам здаватися не збирається. Прикарпаття здолало херсонців лише мінімально, та ще й без скандалу не обійшлося. Єдиний м'яч у зустрічі забив Пастух. Господарі апелювали щодо офсайду, але рефері був невблаганний. Схоже, один із уболівальників Кристала теж вирішив, що його команду судять несправедливо, і вибіг на поле.

Волинь обіграла Гірник-Спорт. Обидва голи лучани забили у другому таймі. Спочатку відзначився Оринчак, а під кінець матчу Кобзар записав у свій актив перший м'яч у нинішньому сезоні. Ця перемога дозволяє Волині залишатися у боротьбі за путівку в еліту. За чотири тури до фінішу головна команда Луцька відстає від прохідного третього місця на сім пунктів, маючи гру в запасі.

Тернопільська Нива не змогла стабілізувати результати і вкотре після перемоги зазнала поразки. Цього разу тріумфував ВПК-Агро, забивши вирішальний гол із пенальті. Ще гірші справи у Оболоні. "Пивовари" з початку квітня виграли лише один матч, зазнавши п'яти поразок при одній нічий. Замість боротьби за підвищення у класі команда скотилася у середину таблиці.

Центральний матч туру закривав програму ігрового дня. Верес приїхав у Харків, маючи за плечима 10-матчеву безпрограшну серію, та з амбіціями достроково оформити вихід в УПЛ. Однак всі сподівання рівнян розбилися вже на стартових хвилинах.

Атака Металіста 1925 буквально знущалася із захисту суперника, роблячи досхочу передач в межах чужого штрафного з пасами п'ятою під удар. Віталій Пономар відкрив рахунок, а за кілька хвилин асистував Габелку. Верес ніяк не міг знайти контраргументів, але на допомогу прийшов кутовий, після подачі з якого Шестаков скоротив відставання. Закріпити успіх не вдалося. Невдовзі Немчанінов зрізав м'яч у власні ворота, а наприкінці гри рахунок став розгромним. Дмитренко розігнав атаку, на підступах до штрафного обігрався з Пономарем і встановив остаточний рахунок – 4:1. Верес, попри поразку, залишився лідером, а Металіст 1925 піднявся на третє місце, яке дає право підвищення у класі.