УКР РУС

Перша ліга: божевільна нічия відтермінувала вихід Вереса в УПЛ, закручена інтрига за топ-3, фіаско Волині з курйозом

21 травня 2021 Читать на русском

У п'ятницю, 21 травня, відбулось одразу 8 протистоянь Першої ліги. Звіт про зустрічі читайте на "Футбол 24".

Перша ліга, 27-й тур

Прикарпаття – Металіст 1925 – 0:3

Голи: Голодюк, 54, Пономар, 72, 75

Верес – Альянс – 3:3

Голи: Пасіч, 52, Шестаков, 55, Петько, 62 – Пісний, 21, Ярошенко, 28, 88

Нереалізований пенальті: Шестаков, 46 (Верес)

Кремінь – Агробізнес – 0:1

Гол: Черненко, 29

Миколаїв – ВПК-Агро – 1:0

Гол: Кушніренко, 3

Гірник-Спорт – Авангард – 0:2

Голи: Гуттінер, 11, Єрмоленко, 83

Нива Тернопіль – Полісся – 2:0

Голи: Кисленко, 23, Семенина, 68 (пен)

Оболонь – Волинь – 2:1

Голи: Батальський, 47, 88 – Оринчак, 9

Чорноморець – Кристал – 4:0

Голи: Путря, 2, Брагару, 35, Козак, 52, Штогрін, 87

Ігровий день Першої ліги відкривпав поєдинок Прикарпаття та Металіста 1925. У першому таймі була гольова засуха, а от у другому роззабивались гості. Перше взяття воріт сталось під час стандарту – після серії рикошетів м'яч відлетів до Голодюка, Олег першим зорієнтувався та пробив кіпера. За кілька миттєвостей ефектний дубль до свого активу забив Пономар, що стало крапкою в зустрічі. Харків'яни продовжують боротьбу за підвищення у класі.

Львівські, галицькі та аматорські Карпати можуть об'єднатись в один клуб – є два варіанти розвитку подій

Для Вереса матч з Альянсом був надважливим. У разі перемоги команда Юрія Вірта достроково забезпечила б собі вихід в УПЛ. Щоправда, перша 45-хвилинка для "червоно-чорних" була не такою, як вони очікували – Альянс двічі забив і на відпочинок пішов з перевагою. По перерві Верес показав свій характер та оформив божевільний камбек. Спершу Михайло Шестаков не реалізував пенальті, але вже за кілька миттєвостей забив Євген Пасіч, а голом реабілітувався Шестаков. Третій м'яч протягом 9 хвилин забив Петько зі штрафного. Здавалось, що рівняни вже оформили вихід в УПЛ, але Альянс зруйнував всі їхні плани, зрівнявши рахунок на останніх секундах з пенальті. Фінальний свисток зафіксував нічию 3:3 – підвищення у класі Верес може оформити наступного туру.

Агробізнес завітав у гості до Кременя. Єдиний гол вболівальники побачили у першій половині зустрічі. Ефектним ударом з-за меж штрафного відзначився Черненко, що залишило надії команді з Волочиська на підвищення у класі, адже та розташувалася на 4 сходинці.

Миколаїв приймав ВПК-Агро та слідом за Агробізнесом здобув мінімальну перемогу. У зустрічі був лише один результивний удар – на 3 хвилині з пенальті відзначився Кушніренко. Гірник-Спорт вдома поступився Авангарду, пропустивши по голу в кожному з таймів. Тернопільська Нива впевнено здолала Полісся та майже гарантувала собі збереження у Першій лізі.

А от Волинь втратила перемогу на виїзді – кривдником стала Оболонь. Лучани відзначились першими, а допоміг їм у цьому голкіпер киян, який непорозумівся з оборонцем та незграбно зіграв на виході. М'яч підстеріг Оринчак та вразив порожні ворота. По перерві "пивовари" оформили камбек, двічі забивши головою зусиллями Батальського. Волинь залишилась сьомою, Оболонь піднялась на 8 сходинку.

В останньому матчі дня Чорноморець ефектно розібрався із Кристалом – відвертим аутсайдером Першої ліги. Одесити відвантажили по два м'ячі в кожному з таймів та залишились на другій позиції. Це означає, що інтрига за вихід в УПЛ (перші три сходинки) продовжує жити – за три тури до кінця Чорноморець має у своєму активі 55 очок, Металіст 1925 – 53 пункти, а Агробізнес – 51 заліковий бал. Верес, який набрав 59 очок і має ще один матч у запасі, йде першим.

Турнірна таблиця Першої ліги

Курйозний гол Волині: