УКР РУС

Перетерли. "Наполі" - "Ювентус" - 3:3. ВІДЕО

30 листопада 2011 Читать на русском

Гра розпочалася з атак "Ювентуса", однак неаполітанцям не потрібно було якихось надзусиль, аби не допустити небезпеки поблизу власних воріт.

“Наполі” - “Ювентус” - 3:3 (2:0)

Голи: Гамшік, 23, Пандев, 40, 69 — Матрі, 48, Естігаррібія, 72, Сімоне Пепе, 80

“Наполі”: Де Санктіс, Кампаньяро, Суніга (Доссена, 87), Каннаваро (к), Інлер, Гамшік, Гаргано, Ароніка (Фернандес, 76), Маджо, Пандев (Сантана, 71), Лавессі

“Ювентус”: Буффон, Ліхштайнер, Барцальї, Бонуччі, Кьєлліні, Пірло, Відаль, Сімоне Пепе (Пацієнца, 86), Естігаррібія, Матрі (Квальярелла, 89), Вучініч (Дель П'єро, 90)

І ТАЙМ

Вперше господарі згадали про атаку на 5-й хвилині, однак Лавессі випустив круглого за межі поля. А от на 6-й хвилині вже Вучініч відважився на удар і “блакитним” пощастило що м'яч розминувся із дальньою стійкою. Ініціативою повністю заволоділи гості і на 10-й хвилині отримали право на небезпечний штрафний. До м'яча підійшов Пірло та після навісу від нього захисникам господарів довелося вибивати м'яча на кутовий. Через декілька хвилин гра дещо вирівнялася, однак до небезпек справа не доходила. Не доходила до хвилини 14-ї, коли Лавессі спробував увірватися у карний і заробив “чистий” пенальті. До точки підійшов Гамшік і без проблем переграв Буффона — 0:0. Рефері вирішив що пенальті пробито з порушенням і змусив Марека ще раз поставити м'яча на точку. Цього разу Гамшік залишив Буффона без роботи — пробив над воротами.

Нереалізований пенальті дещо деморалізував неаполітанців і впродовж двох хвилин вони заробили дві жовті картки — Пандев за симуляцію і Маджо за порушення правил на Кьєлліні.

Та на 23-й Гамшік реабілітувався — Суніга заробив штрафний, Лавессі подав з нього на голову Пандеву, той переадресував круглого на Гамшіка і словак відкрив рахунок. Якщо чесно, то Гамшік був у офсайді, однак помилка арбітрів завела “Сан-Паоло”. 1:0 — їхні улюбленці можуть завдати першої поразки “Юве” у сезоні.

А на 27-й хвилині “Наполі” міг забити двічі. Спочатку Пандев після того, як "на рівному місці" м'яча втратив Пірло, пройшов і несильно пробив — легка здобич для Буффона. А за декілька секунд Лавессі асистував Горану - останній пробив вже сильно, зате неточно.

За відсутності Кавані господарі відмовилися від верхових подач у карний суперника. Що така тактика правильна підтвердила одна єдина спроба Маджо подати верхом — ніхто до сфери дотягнутися не зумів.

“Юве” одразу ж пішов у контратаку, однак де Сантктіс впорався із ударом суперника у ближній кут.

Попри усі намагання, гості не могли ніяк придумати як їм таки пробратися у володіння кіпера “Наполі”, господарі ж грали у свою улюблену гру — на контратаках, та й моменти у них були гострішими.

Друга помилка Пірло, яка мала місце на 40-й хвилині, стала фатальною. Він, вибиваючи м'яча подалі від воріт “Юве”, влучив у партнера і круглий, кардинально змінивши напрямок, дозволив Горану Пандеву вийти віч-на-віч із Буффоном. Гострий кут македонцю не завадив — 2:0.

До перерви пристрасті на полі постійно зростали, однак арбітр заспокоював їх за допомогою жовтих карток. Команди обмінялися ще кількома не надто небезпечними моментами і пішли на 15-хвилинний відпочинок.

ІІ ТАЙМ

Інтрига відновилася вже через три хвилини після завершення антракту — Відаль чудовим пасом вивів Матрі на побачення з де Санктісом, який не дуже вдало пішов на перехоплення і рахунок став — 2:1.

Після цього “бьяянко-нері” вирішили не відкладати справу надовго і поспішили забивати другий. Неаполітанцям було важко... На 54-й хвилині небезпечно пробивав Вучініч — де Санктіс не дозволив статусу-кво відбутися.

“Сан-Паоло” засвистів, висловлюючи своє невдоволення тим, що ініціативою заволоділи гості. Атакам “Старої Синьйори” це зовсім не заважало. Огризнулися неаполітанці на 57-й хвилині — Лавессі вирішив пробити з гострого кута, однак аргентинець вочевидь забув, що у воротах “Юве” - Буффон, якому ловити такі удари неначе насіння лускати.

“Юве” продовжував атакувати, а контрвипади гостей перестали бути небезпечними. Складалося враження, що для неаполітанців було головним зберегти переможний для себе рахунок.

Та на 69-й хвилині Маджо пройшов правим флангом і прострілив у центр карного “Ювентуса”. Що там робили два захисники туринців — невідомо, адже дозволили Горану Пандеву прийняти м'яча, і з розвороту вдарити під стійку воріт. Буффон був безсилим — 3:1.

Одразу ж після цього Пандев покинув поле, поступившись на ньому місцем Сантані.

Та гості сумували недовго - Естігаррібія скористався тактичною помилкою “Наполі” у захисті і після пасу Матрі знову скоротив відставання — 3:2.

Минає декілька секунд і де Санктіс парирує небезпечний удар Вучініча. Інтрига зросла до неймовірних висот. Гості зі всіх сил побігли рятувати хоча б нічию.

Однак на 76-й хвилині знову відбувся удар саме по воротах Буффона. Удар вийшов безхитрісним, тож Джанлуїджі розім'явся лише трішки.

“Юве” відповів більш небезпечно — Вучініч віддав на Кьєлліні, однак той, перебуваючи лише перед де Санктісом пробив легенько і неточно. Та вже за хвилину Сімоне Пепе після вдалого сольного проходу виправив помилку партнера — 3:3.

Стадіон знову засвистів. “Наполі” прокинувся, але “Юве” вже почав більше думати про захист. На 83-й хвилині Інлер відважився на удар здалеку — над воротами. “Юве” відповів ударом Кьєлліні з-за меж карного - традиційно неточним для Джорджо у цьому матчі.

На 85-й хвилині “Наполі” отримав право на штрафний. Лавессі зі стандарту навісив невдало — захисник “Ювентуса” встиг вибити круглого.

На 87-й хвилині небезпеці поблизу воріт господарів не дозволив відбутися Відаль, який при спробі відпасувати на партнера переправив м'яча за межі поля. “Наполі” відповів небезпечним стандартом — Лавессі подав з кутового, хтось з гравців “Наполі” завдавав удару головою - Буффон був на місці.

До фінального свистка господарі ще не зуміли реалізувати штрафний, а у гостей запам'яталися офсайдом Дель П'єро, який вийшов на три останні хвилини.

P.S.

3:3 - і не будемо говорити про те, у якої з команд було більше шансів забити гол чи хто більше заслуговував на перемогу. Нам залишається лише поаплодувати їм за прекрасний футбольний спектакль.

НАШ ФОТОЗВІТ

 

ВІДЕООГЛЯД МАТЧУ