УКР РУС

Перемоги у стилі Аргентини або Лєвандовскі знову показав клас. Експрес-огляд третього ігрового дня кваліфікації на ЧС-2018

9 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" підготував для вас усе найцікавіше з відбірних матчів Європи та Африки.

(Не?)потрібність дня – Вейн Руні

Легенда МЮ останнім часом втратив місце в стартовому складі свого клубу, але збірній Англії він досі потрібен. Перед матчем з Мальтою журналісти намагалися вгадати, на якій позиції гратиме Руні:

І справді, визначити місце Вейна на полі було важко, він виконував функції вільного художника. Не обходилося без неточних передач та фейлів, однак декілька разів Шрек вміло загострював ситуацію. Можливо він і не був найкращим футболістом у поєдинку, де партнери набрали прогнозовані 3 очки проти Мальти, втім, сама його присутність допомагає Англії відчувати впевненість.

"Аргентина-Ямайка" дня – Румунія і Чорногорія

Претенденти на вихід з групи Е обіграли своїх опонентів з "пісенним" рахунком 5:0. Вірменський хавбек кам'янської "Сталі" Гор Малакян тільки відбув дискваліфікацію в УПЛ, як одразу отримав червону картку в складі збірної. Сталося це на 3 хвилині гри, коли футболіст рукою вибив м'яч з лінії воріт. Румуни блискавично скористалися чисельною перевагою, і вже після третини ігрового часу "настукали в кавказькі барабани" 4 рази. А от Чорногорія відклала приємні моменти у матчі з Казахстаном на другий тайм. Гості з Центральної Азії люб'язно пропустили 5 голів, завдяки чому балканці відсвяткували перемогу в стилі реггі.

Заміна дня – Рок Кронаветер

Рівний матч Словенії проти Словаччини йшов до нічиєї. Команди мали хороші моменти, але забити ніяк не вдавалося. Ключовим стало рішення словенського тренера Сречко Катанеца, який на 72 хвилині випустив на поле свіжого Рока Кронаветера. Півзахиснику знадобилося лише 2 хвилини, аби точним ударом з-за меж штрафного майданчика схилити шальки терезів на користь своєї країни.

Аут дня – Калум Патерсон

Шотландія досить несподівано вдома не зуміла переграти Литву. За хвилину до закінчення основного часу "скотти" взагалі поступалися скромним гостям, але все ж вирвали нічию, яка, зважаючи на створені обома сторонами моменти, стала цілком логічним результатом. А приніс британцям одне очко класно розіграний аут. Правий захисник Патерсон вкинув м'яч від бокової лінії на 11-метрову позначку! Звідти Генлі головою продовжив політ сфери, а завершив "повітряну" комбінацію Макартур.

Арсени Венгери дня – запасні Бундестім

Поки основа збірної Німеччини розбиралася з чехами, запасні футболісти мерзли на "банці". Перед початком матчу в Гамбурзі камера зловила трьох із них: Себастіана Руді, Бенедікта Хьоведеса та Кевіна Фолланда. Оцініть схожість з відомим любителем довгих пуховиків:

А на полі головною дійовою особою був Томас Мюллєр, який відзначився дублем. Німці не залишили Чехії реальних шансів на позитивний результат, тому дійсно можна сказати: "ЗаМЮЛЛЄРили!"

Лідер дня – Роберт Лєвандовскі

У першому таймі Польща створила набагато більше моментів, ніж їхній суперник Данія. Особливо активним на лівому фланзі атаки був Гросіцкі, який фактично створив два перших голи, але лавровий вінок знову дістався лідеру команди Лєвандовскі. Спершу Роберт замкнув простріл вищезгаданого партнера, а потім реалізував пенальті за фол проти Міліка. Відразу по перерві форвард "Баварії" скористався грубою помилкою Крістенсена і оформив хет-трик. Виділити не лише Лєвандовскі, а й всю Кадру, завадили два пропущені голи, через які вболівальники "червоно-білих" змушені були серйозно понервувати наприкінці поєдинку.

Не так цікаво, не менш важливо

Норвегія поїхала в Азербайджан за перемогою, а повернулася з нічим. Норди мали тотальну перевагу за основними статистичними показниками, але відповісти на гол Медвєдєва в дебюті матчу не змогла. Північна Ірландія поклала на лопатки скромне Сан-Марино, забивши 4 м'ячі. Щоправда, аж до 79 хвилини карликова збірна втримувала мінімальний рахунок.

Розбірки "чорного континенту"

– На рівні збірних Обамеянг не вженеться за принциповим бундесліговим конкурентом Лєвандовскі. Його Габон на пару з Марокко дарма пробігали 90 хвилин, так і не забивши жодного разу.

– А лідером групи С став Кот-Д'Івуар. Зіркові "слони" вдома обіграли Малі, останній гол у матчі забив екс-"канонір" Жервінью.

– Продовжують відживати форварди, які вирвалися з "Динамо". Дьємерсі Мбокані дублем допоміг збірній ДРК розгромити Лівію.

– Фіналіст позаминулого КАНу Буркіна-Фасо не реалізувала 2 пенальті в матчі проти Південної Африки, але врятувала нічию. Героєм став Діавара, який підправив бісіклету партнера.

Суцвіття сенегальських талантів, які не губляться навіть у Європі, не мало проблем з Кабо-Верде. Мусса Соу не зміг забити "Зорі" в складі "Фенербахче", а за збірну сьогодні відіграв результативно. Ще один гол на свій рахунок записав "лаціале" Бальде Кейта, а от бомбардир "Ліверпуля" Садьйо Мане пішов з поля без голів.

5 ефектних розгромів і фарерський прогрес. Експрес-огляд другого ігрового дня кваліфікації на ЧС-2018