УКР РУС

Переконати Мхітаряна. Анонс 31 туру АПЛ

30 березня 2013 Читать на русском

На тлі великого християнського свята шанувальників англійської ліги очікує кілька інтригуючи поєдинків – у Сандерленді, Манчестері, Лондоні, Саутгемптоні і, звісно ж, Бірмінгемі.

Фундамент закладуть «Сандерленд» і «МЮ». Останнє побачення цих клубів на «Стедіум оф Лайт» закінчилося перемогою «дияволів» завдяки єдиному голу Вейна Руні. Три очки стали для Фергюсона слабкою втіхою, адже в паралельному матчі «Ман Сіті» обіграв КПР і здобув чемпіонський титул. Зараз все по-іншому: солідний гандикап «МЮ» над переслідувачами практично не залишає сумнівів щодо нового тріумфатора сезону. Самі ж «дияволи» запевняють, що зарано розслаблятися, проте це радше красиві слова і гра в джентльменство.

В обох клубів доволі цікаві серії. Лідери чемпіонату не програють вже 17 матчів поспіль, зокрема, триває їх переможна смуга, яка сягнула шести матчів. А ось «Сандерленду» не вдається перемогти вже в семи іграх, тож команда Мартіна О’Ніла погрузла в небезпечній трясовині поруч із зоною вильоту – від тріо аутсайдерів «чорних котів» відділяє якихось чотири пункти.

Безперечно, господарі поля гратимуть сьогодні на перемогу навіть незважаючи на грізний статус суперника і статистику останніх п’яти побачень з «МЮ» у чемпіонаті, де «Сандерленду» вдалося набрати лише одне очко і забити один м’яч. Проте «дияволи» - джентльмени лише на словах, у грі вони ділитися очками не вважають за потрібне. До речі, свій вагомий аргумент повинен висловити Робін ван Персі, чия «гармата» мовчить у Прем’єр-лізі упродовж трьох поєдинків. Цим скористався Луїс Суарес, якому дуже кортить відібрати у голландця титул найкращого голеадора першості. «Мінус три м’ячі» у бомбардирському реєстрі повинні стимулювати ван Персі до відновлення активної діяльності.

Коли ж пристрасті у Сандерленді вляжуться, в Манчестері розпочнуть поєдинок «Ман Сіті» та «Ньюкасл». За великим рахунком, «сорокам» на «Етіхаді» не світить нічого путнього. Алан Пардью безліч разів засвідчував свою цілковиту безпорадність перед «містянами». Годі знайти для Манчіні більш солодкого суперника в чемпіонаті, аніж «Ньюкасл». Та все ж певна розгубленість і різношерстість в лавах «Сіті» дещо насторожує: головний тренер днями висловив думку, що чемпіонські перегони програно, Хаві Гарсія ж наполягає: боротьба, мовляв, продовжується. Якщо у керманича читається приреченість, то де гарантія, що команда решту чемпіонату не проведе у півсили? Не всі ж є такими оптимістами, як Хаві Гарсія!

Різні за ступенем важкості матчі проведуть клуби, що йдуть щільною групою одразу за манчестерським дуетом – «Челсі», «Тоттенхем» і «Арсенал». «Аристократи» у першому колі отримали повчальний урок від «Саутгемптона», тож тепер повинні значно серйозніше налаштуватися на гру зі «святими». Бенітесу потрібна перемога, однак нещодавно на «Сент-Мері» були декласованими «Ліверпуль» і «Ман Сіті», тож єдиним джерелом позитиву для «аристократів» може стати хіба що несподівана звитяга КПР на цьому полі.

Не легше, ніж «Челсі», доведеться і «Тоттенхему». Ба, навіть важче, адже Віллаш-Боашу потрібно негайно брати штурвал у свої руки і впевнено демонструвати, що ситуація під контролем. Три поспіль поразки (одна з них – в ЛЄ) наразі навіюють хіба що неприємне для вболівальників «шпор» дежавю попереднього сезону. Перемагати належить на полі «Суонсі», а це завдання хоча й здійсненне, проте надскладне. Що ж, тим цікавіше буде переглянути матч на «Ліберті»!

І лише «Арсеналу» грати а) на своєму полі; б) з відвертим аутсайдером – командою, яка перебуває в найкрутішому піке з-поміж усіх, хто бореться за виживання. П’ять поразок поспіль – і «Редінг» врешті очолює Найджел Адкінс. Тренер, який створив хороший колектив у Саутгемптоні і був несправедливо відправлений у відставку, - це, звісно, не панацея від вильоту, однак варіант достатньо цікавий. Та все ж на «Емірейтс» цій команді ловити нічого. «Каноніри» не на жарт розігралися з приходом весни, тож навіть відсутність Абу Діабі, який вилетів на багато-багато місяців через розрив «хрестів», не повинен зупинити влучний артобстріл воріт «роялістів».

У неділю побачимо лише один матч, зате який! Підбадьорена двома поспіль перемогами над прямими конкурентами за виживання «Астон Вілла» прийматиме «Ліверпуль», який, таке враження, будь-що прагне висмикнути з українського чемпіонату того чи іншого гравця. Кілька місяців тому торочили про інтерес Роджерса до персони Мілевського, а ось тепер Мерсисайду Генріха Мхітаряна подавай! Відтак, «Ліверпуль», який і без того в Україні шалено популярний, має шанс здобути собі нових симпатиків. Найпевніший спосіб сподобатися – це перемагати, проте в Бірмінгемі з цим можуть виникнути проблеми. Проблеми мають прізвища – Бентеке, Вайман, Н’Зогбія та інші.

А в понеділок 31 тур фінішуватиме дербі між «Фулхемом» і КПР. «Обручі», як і зазвичай, по вуха в турнірних проблемах, що повинно додавати азарту такому тренеру, як Харрі Реднапп. Гудіні не здається ніколи, навіть коли шансів практично немає. Чекаємо на сенсаційну перемогу гостей!

Золоті слова перед вікендом

Роберто Манчіні, наставник «Ман Сіті»: Чемпіонська гонка закінчена, але це нічого не змінює. Ми повинні демонструвати свою найкращу гру аж до фінішу.

Неманья Відіч, захисник «МЮ»: Ми рішуче налаштовані уникнути минулорічних помилок. Нам належить зіграти з «Ман Сіті», «Арсеналом», «Челсі», «Вест Бромом» і «Суонсі». Це суперники, які можуть відібрати очки. Тому розслаблятися не варто.

Хаві Гарсія, півзахисник «Ман Сіті»: Ми знаємо, що обійти «МЮ» дуже складно, але нема нічого неможливого.

Джермейн Дженас, півзахисник КПР: Нам життєво необхідні ці три очки. Хоча й нічия з «котеджерами» стане для нас непоганим результатом.

Джордан Хендерсон: півзахисник "Ліверпуля": Мені сподобалося грати в Лізі Європи. Раніше я не міг похизуватися виступами в єврокубках. Для нас дуже важливо туди повернутися.

«Сандерленд» - «МЮ»

Попередні матчі: 0:0, 0:2 (Бербатов-2), 0:1 (Браун, автогол), 0:1 (Руні), 1:3 (Кемпбел – ван Персі, Клеверлі, Руні).

Прогноз «Футболу 24»: 0:1

«Віган» - «Норвіч»

Попередні матчі: 1:1 (Вотсон – Хулахан), 1:1 (Мозес – Хулахан), 1:2 (Мелоні – Пілкінгтон, Хулахан).

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Вест Хем» - «Вест Бромвіч»

Попередні матчі: 2:2 (Паркер, Пікьон – Одемвінгі, Ібаньєс), 3:3 (Ба-2, Коул – Дорранс, Томас, Рід), 0:0

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Суонсі» - «Тоттенхем»

Попередні матчі: 1:1 (Сінклейр – ван дер Варт), 1:3 (Сігурдсон – ван дер Варт, Адебайор-2), 0:1 (Вертонген)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Ман Сіті» - «Ньюкасл»

Попередні матчі: 2:1 (Тевес, Джонсон – Гутьєрес), 3:1 (Баррі, Тевес-2 – Керрол), 3:1 (Балотеллі, Річардс, Агуеро – Гослінг), 2:0 (Туре-2), 3:1 (Агуеро, Гарсія, Туре – Ба).

Прогноз «Футболу 24»: 2:0

«Арсенал» - «Редінг»

Попередні матчі: 5:2 (Подольскі, Касорла-3, Волкот – Ле Фондре, Кебе)

Прогноз «Футболу 24»: 3:1

«Саутгемптон» - «Челсі»

Попередні матчі: 2:2 (Ламберт, Панчон – Ба, Азар).

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Евертон» - «Сток Сіті»

Попередні матчі: 1:0 (Аєгбені), 0:2 (Джонс, Ягелка, автогол), 0:1 (Хут), 1:1 (Крауч, автогол – Камерон), 1:1 (Шоукрос, автогол – Джонс).

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Астон Вілла» - «Ліверпуль»

Попередні матчі: 0:3 (Нгог, Бабель, Родрігес), 1:0 (Даунінг), 0:2 (Белламі, Шкртел), 1:1 (Герд – Суарес), 3:1 (Бентеке-2, Вайман – Джеррард)

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«Фулхем» - КПР

Попередні матчі: 6:0 (Джонсон-3, Мерфі, Демпсі, Замора), 1:0 (Погребняк), 1:2 (Петріч – Таарабт-2).

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

У конкурсі прогнозів граю з Володимиром Литвином. Його варіанти такі:

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87