УКР РУС

ПЕПЕрсональна опіка

19 квітня 2011

Огляд найголовніших подій 32-го туру чемпіонату Іспанії.

Ель класіко

Жозе Моурінью вирішив піти проти атакувальних традицій "Реалу" і на Сантьяго Бернабеу боязливо виставив у стартовому складі команди три опорних півзахисники. Тобто такі чарівники м’яча як Озіл та Кака залишились у запасі, натомість у середній лінії "творили" Пепе, Хедіра та Хабі Алонсо (керуючись цією логікою, у 2002-му році у півфінальному поєдинку Кубку чемпіонів проти "Барселони" Вісенте дель Боске повинен був би посадити на лаву запасних Гуті та Соларі, а натомість зробити титуларами Жеремі Нджітапа та Айтора Каранку). Попри те, що "Реалу" вдалося уникнути поразки наприкінці матчу, безперечно переможцем гри так чи інакше стала "Барселона". Насамперед тому, що не зрадила своєму стилю. Окрім цього, "Барса" зберегла восьмиочковий відрив від мадридців у турнірній таблиці. Тепер уже ніхто не сунівається в тому, що третій поспіль титул чемпіона Іспанії в каталонців у кишені.

Цитата

"Моурінью своїм стартовим складом зробив величезний комплімент "Барселоні". Для того, щоб грати проти "Барселони" із сімома захисниками, потрібно мати багато страху перед противником. Бернабеу не часто дозволяє тренерам такі плани на гру. Принаймні, до сьогоднішнього дня не дозволяв. Навіть перемога у Ла Лізі таким чином нічого не варта. І це чудово може підтвердити Фабіо Капелло.

Моурінью — тренер для титулів, а не для футболу. Точніше, він не футбольний тренер, якщо ми розглядаємо спорт як виставу чи розвагу. Дивлячись на те, як зіграв Моурінью на Бернабеу, то що ж він запропонує на Местальї, де титул буде розігруватись у одному єдиному матчі? У цьому сенсі Гвардіола отримав серйозне попередження. "Барса" мусить зіграти ще сильніше, не втрачаючи свого стилю.

Матч "Реал" - "Барса" нагадав мені фінал минулого мундіалю між Голландією та Іспанією. У тому матчі, і мені за це соромно, Голландія більше руйнувала, ніж грала у футбол. Ми програли, зробивши собі поганий імідж у футбольному світі. Так само і зараз. Люди, що аплодували команді Моурінью до цього, після ель класіко були справедливо розлючені", — Йохан Кройф

Серія

Програвши три поспіль поєдинки, "Валенсія" видала неймовірну серію із трьох розгромних перемог. По черзі "на горіхи" отримали "Хетафе" (4:2), "Вільяреал" (5:0) та "Альмерія" (3:0). Сімома голами у цих зустрічах відзначився Роберто Сольдадо. Форвард "Валенсії" безперечно найкращий гравець квітня у Прімері. Для порівняння, Сольдадо у квітні забив більше голів ніж всі гравці "Реалу" разом взяті. Саме мадридців "Валенсія" прийматиме на Местальї у наступному турі.

Герої

Неймовірний порятунок вдалося здійснити "Атлетіку". Програючи у меншості у Памплоні, баски не лише знайшли в собі сили відігратись, а й вирвали перемогу! Це вже не перший, і навіть не третій випадок у цьогорічній Ла Лізі, коли команда, що грала в більшості випустила перемогу з рук.

Ліга чемпіонів

За шість турів до закінчення чемпіонату практично все зрозуміло із розподілом лігочемпонівських перших чотирьох сходинок у Прімері. Кожна з команд, що там закріпилася, має дуже солідну очкову перевагу над суперниками. "Барселона" відірвалася від "Реалу" на вісім очок, мадридці випереджають "Валенсію" на 14 очок, ches тримають "Вільяреал" на відстані шести пунктів, а "субмарина" відмежувалась від басків із "Більбао" на дев’ять пунктів.

Ліга Європи

А от боротьба у за місце у Лізі Європи схоже триватиме до останнього туру. Найреальніші шанси пробитися у цей турнір має мадридський "Атлетіко". "Матрацники" зараз набрали непогану форму і саме у них календар найлегший. Проте "Севілья", "Атлетік" та "Еспаньйол" безперечно легко дихати команді Кіке Флореса не дадуть.

Сегунда

Програвши "Валенсії", "Альмерія" зробила ще один крок до вильоту у Сегунду, проте шанси залишитися у Прімері команда Роберто Олабе все ще має. А от "Малага" нарешті "підвал" залишила, розгромивши "Мальорку". Реально претендують на пониження у класі десять команд, то ж ймовірно, що все вирішиться у останньому турі.