УКР РУС

Пеп не хоче продавати Алькантару

8 червня 2011

Гварідола розраховує на Тьяго Алькантару в наступному році, який цілком може стати роком, коли кантерано офіційно стане гравцем першої команди.

Однією з можливостей наблизити перехід Сеска Фабрегаса є включення в угоду Тьяго Алькантари. Однак, це рішення суперечило б спортивним інтересам Пепа Гвардіоли. Тренер з Сантпедора задоволений розвитком іспансько-бразильського півзахисника в ході останнього етапу сезону, і йому хотілося б розраховувати на нього в наступному сезоні, коли гравець Кантери може стати членом першої команди.

Гвардіола вважає, що наступна кампанія пред'явить дуже високі вимоги до його команди, і тому йому знадобиться довга лава, щоб мати певні гарантії у всіх змаганнях. Маючи ще одного хорошого півзахисника, можна було б дозувати зусилля таких футболістів як Хаві та Іньєста і не форсувати, у разі необхідності, підготовку Серхіо Роберто.

У спортивному плані, як Гвардіола так і Тіто Віланова не сумніваються, що Сеск і Тьяго - сумісні футболісти. Уродженець Ареніса може пристосуватися до будь-якої з основних позицій і вносити великий внесок у контроль гри. У тому числі, він може стати опорником, якщо Маскерано або Бускетс будуть грати центральних захисників.

Навпаки, Тьяго більш цінний у грі один на один. Сеск, таким чином, виконував би обов'язки Хаві, у той час як Тьяго прийняв би на себе роль, схожу на роль Андреса Іньєсти.