УКР РУС

Павлов: Керівництво не ставить перед нами завдання вийти в єврокубки

8 травня 2011

Наставник полтавчан прокоментував перемогу підопічних у Києві над "Арсеналом".

- Ось мені пощастило: на свята залишуся в Києві, та ще й після перемоги над "Арсеналом"! Я не жартував, коли говорив, що коли Закарлюка грає, то цю команду я обіграти не можу. Я пов'язую це з перебуванням Сергія на полі, він справжній лідер. Я дивуюся, чому в "Арсеналі" не скористалися цією інформацією! Мені здається, що в середині поля "Арсеналу" якраз і не вистачило такого лідера. Хоча після забитого голу суперник на нас зробив серйозний тиск: за рахунок стандартних положень, навісів, хорошої гри головою Самодіна, а потім і Ковпака. Тиск був значним, але я радий, що ми вистояли і перемогли.

- Миколо Петровичу, у першому таймі ваші гравці допускали необов'язкові помилки - тяжіла відповідальність за результат або позначалася якість поля?
- Звичайно, погодні умови теж вплинули, м'яч був швидким і слизьким. Я вже говорив, що на стадіоні Баннікова така обстановка, немов ми на зборах перебуваємо. Поряд були вболівальники, а від цього є додаткове хвилювання. Я правду кажу, керівництво перед нами не ставить задач пробитися в єврокубки, але нас просять: ви ж можете, якщо вийде. Така форма спілкування керівництва з підлеглими нам подобається. Одного разу зігравши в Європі, нам знову хочеться туди ще.
У поєдинках, що залишилися у нас важкий календар. У наступному турі ми приймаємо "Шахтар", який, втім, вже став чемпіоном і сподіваюся, він вже не буде так мотивований як "Арсенал".
У "канонірів" також є шанси пробитися в єврокубки. "Динамо" грає з "Карпатами", тому динамівці відчуватимуть втому.

- Що для вас означає ця перемога?
- У рідному місті завжди приємно вигравати. Ось приїжджаю до Дніпропетровська, а там мене постійно обігрують. Але я згоден 10 разів програти, але один раз виграти, так як у фіналі Кубка в Дніпропетровську, де ми обіграли "Шахтар". Якщо за підсумками чемпіонату ми займемо місце, що дозволяє нам грати в єврокубках, то ця перемога буде мати дуже вагоме значення. Адже за всіма показниками "Арсенал" мав кращі шанси. Це стосується і підбору гравців, і календаря. Це всі розуміли.