УКР РУС

Павелко відреагував на рішення УЄФА щодо форми збірної України

10 червня 2021 Читать на русском

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко розповів про ситуацію із зміною форми збірної України на Євро-2020.

"Учора ввечері ми отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були ухвалені стосовно форми національної збірної з футболу. Зранку, я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА.

УЄФА пояснив своє рішення прибрати гасло "Героям слава!" з форми збірної України

У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!”. Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України. Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА.

Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар Європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної. УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи. Так було й цього разу, і буде надалі", – написав Павелко у своєму Facebook.

"Рухатимемось на Місяць чи Марс без ваших порад": Бєлік поставив на місце росіян, які галасують через нову форму України

Раніше стало відомо, що через запит Росії УЄФА зобов'язав Україну прибрати лише цей напис, а от карта із українським Кримом та слоган "Слава Україні" дозволили залишити.

Нагадаємо, 6 червня відбулась презентація нового екіпірування "синьо-жовтих". Це спровокувало лавину критики зі сторони Росії, зокрема, через написи "Слава Україні!" та "Героям слава", а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями. На думку представників країни-агресора, наша форма "висловлює політичну позицію".

"На Євро-2020 він не буде статистом": арбітр зробив Україні ведмежу послугу – справжній лідер збірної, істерика в Росії