УКР РУС

Павелко: РФ проведе ЧС-2018 так, як це в них завжди виходить

7 червня 2018 Читать на русском

Президент ФФУ вважає, що рішення ФІФА проводити ЧС-2018 в Росії було помилкою, і головне, щоб усі повернулися з турніру "живими та здоровими".

"Звичайно, вболівальникам з усього світу краще б туди не їхати. Бо це країна-агресор, яка не визнає міжнародного права.

Як вони проведуть чемпіонат світу? Думаю, як в них це все і виходить – не завжди все вдало. Головне, щоб не було жертв. Як би ми не ставилися до країни-агресора, хотілося б, щоб усі гості турніру повернулися живими та здоровими. І, звичайно, не хочеться, щоб не було ніяких наслідків від якихось терактів тощо. Я вважаю, що нікого не прикрашає побажання подібних негараздів навіть для країни-агресора.

ЧС-2018: комітет Верховної Ради схвалив заборону на трансляцію матчів Мундіалю в Україні

Я вважаю, що світовий футбол вже отримав негативні наслідки від проведення ЧС в Росії. Оскільки великі компанії, спонсори, партнери, м'яко кажучи, не добре сприймають цей чемпіонат. У фінансовому плані у ФІФА великі проблеми. Я сподіваюся, що не призведе до якихось фатальних речей у ФІФА. Але в майбутньому хотілося б, щоб чемпіонати світу давали можливість залучення майбутніх маркетингових можливостей для світового футболу.

Рішення минулого керівництва ФІФА, я вважаю, було помилковим. Розглядалося питання можливого бойкоту ЧС, але ж це впливає і на розвиток футболу. У деяких футболістів немає другого шансу бути на піку своїх фізичних можливостей для участі в чемпіонаті світу, і казати, що ми маємо ставити під удар ціле покоління – це також, скажімо так, моральне питання.

Але багато хто все одно буде сприймати цей чемпіонат з великим психологічним дискомфортом", – зазначив він на зустрічі з журналістами в середу.