УКР РУС

Павелко прокоментував закінчення контракту Баранки

26 квітня 2018 Читать на русском

Президент ФФУ Андрій Павелко на зустрічі з журналістами прокоментував завершення терміну контракту голови Комітету етики Франческо Баранки.

"Чи будемо продовжувати контракт з Франческо Баранкою? Ми це побачимо по результатах. Проаналізуємо їх та приймемо рішення.

Вперше в історії українського футболу людина не з нашої системи зібрала комітет з іноземців, гідних колег та серйозно підняла рівень розслідувань. Не хочу сьогодні забігати наперед, але точно скажу, що у нього виходить виконувати більшість його завдань.

Головне, що ми послідовно робили правильні речі. Ми вивели покарання за договірні матчі з адміністративного в кримінальне. І завдяки цьому закону з'явилася можливість якісних розслідувань та вивчення деталей у такій сфері.

Крім того, потрібна була людина, яка буде рівновіддалена, і до якої не приходитимуть домовлятися, щоб десь загубилися документи. Ми знаємо таку історію.

Також потрібно було зв'язати іноземного спеціаліста, закон та правоохоронні органи в систему взаємовідносин. Я вдячний Назару Холодницькому, який погодився взятися за це завдання, і незабаром ми побачимо попередні підсумки. Ще одне - вперше ми створили всередині федерації департамент розслідувань", – цитує Павелка Футбол 24.

Нагадаємо, що за інформацією Футбол 24, контракт ФФУ з головою Комітету етики Франческо Баранкою закінчується 30 квітня 2018 року.