УКР РУС

Павелко анонсував ноу-хау на матчах збірної України – Динамо надихає головну команду країни

21 лютого 2020 Читать на русском

Президент УАФ Андрій Павелко розповів про можливі нововведення на стадіонах під час матчів збірної України.

"До першого, історичного, матчу УПЛ з використанням системи VAR залишився лише один день. Але, окрім застосування новітньої технології, поєдинок Динамо – Ворскла стане особливим і в іншому.

Вперше матч, який має відбутися без глядачів, зможуть відвідати лише діти. У супроводі відповідальних дорослих, звичайно, але це виключно з міркувань безпеки для юних шанувальників футболу. Відповідна норма є в Регламенті проведення змагань УЄФА і за моєї ініціативи такий пункт нещодавно з’явився і в Регламенті інфраструктури та заходів безпеки проведення змагань УАФ. Це надзвичайно велика відповідальність для клубу-господаря, але і чудова нагода подарувати діткам свято футболу, а футболістам – необхідну підтримку на трибунах.

Збірна України зберегла місце в топ-25 рейтингу ФІФА

В зв’язку з цим в мене народилась ще одна цікава ідея: організувати безкоштовні сімейні сектори для вболівальників на домашніх матчах національної збірної. Це буде чудовий стимул для батьків приводити свою малечу на стадіон і разом підтримувати головну команду країни. Звичайно, кількість місць в таких секторах буде обмежена, а всі деталі їхньої організації пізніше будуть опубліковані на офіційних ресурсах УАФ. Сімейні сектори з’являться вже на найближчих домашніх матчах збірної, які відбудуться 26 травня в Харкові проти Кіпру, 2 червня в Києві проти Північної Ірландії і 7 червня у Львові проти збірної Ізраїлю. Запрошую клуби УПЛ розглянути можливість організації таких секторів і на їхніх домашніх матчах в чемпіонаті України. Це чудовий інструмент для популяризації футболу та заохочення цілих сімей до походів на стадіони в різних містах України", – підкреслив Павелко у публікації на своїй сторінці у Фейсбук.

Нагадаємо, збірна України проведе два товариські матчі на весняних зборах – 27 березня "синьо-жовті" зіграють з Францією, а 31 березня з Польщею.

"Перехід у Динамо відбувся з подачі Суркіса": батько Караваєва – про Шахтар, Шеву, футболку Роналду і відмову від Росії