УКР РУС

Парцванія: Нам було під силу здолати Чехію

13 червня 2011

Захисник київського "Динамо" та молодіжної збірної України Темур Парцванія прокоментував поразку нашої команди від збірної Чехії.

- Стартові матчі завжди важко даються, це знаю з власного досвіду. Не сказав би, що в нас щось не складалося, просто спочатку була присутньою метушня, а потім ми контролювали гру. Але після елементарної помилки пропустили перший гол. Мала місце помилка й у другому голі, а наприкінці поєдинку нам просто не пощастило.

- Павло Яковенко казав, що чехів ви "розібрали по кісточках". Тим не менш, суперник зміг піднести сюрпризи?

- Ні, ця команда була нам під силу, ми могли забити ще не один м’яч. Але оскільки ми цього не зробили, суперник забив нам.

- Після травми Степаненка вам довелося в терміновому порядку виходити на заміну. Наскільки важко було влитися у гру?

- У принципі, нескладно, цілком нормально, я не перший рік граю в парі із Сергієм Кривцовим. Ми один одного добре розуміли, адже грали ще на Євро-2009.

- Яке завдання вам давав тренер перед виходом на поле?

- Ракицький перекваліфіковувався на опорного півзахисника, а я зайняв позицію центрального захисника. Павло Олександрович сказав, щоб я спокійно грав і не хвилювався.

- Вам довелося грати проти високого нападника Пекхарта. Наскільки складно було його нейтралізувати?

- Це високий нападник, він чіпляється за м’яч. Моїм завданням було не дати йому розвернутися під час прийому м’яча. Мені допомагали партнери, тому, гадаю, зі своїм завданням я впорався.

- Забити другий м’яч не вистачило часу?

- Лише в Білого було кілька моментів, просто не пощастило. Якби він поцілив по воротах, воротар нічого не зміг би зробити.

- Тепер завдання виходу з групи ускладнюється?

- У матчах з Англією та Іспанією нам потрібні лише перемоги. Ми зробимо все, щоб пройти далі.

- Ви чули, як вас підтримували вболівальники?

- Так, це відчувалася. Гадаю, за нас більше вболівали, ніж за Чехію. Це було приємно.