УКР РУС

Лечче з Шаховим відправив Брешію в Серію Б, Рома знищила СПАЛ, нічия Інтера та Фіорентини, тріумф Дженоа в дербі

23 липня 2020 Читать на русском

У середу в рамках 35-го туру Серії А відбулось 6 матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 35-й тур

Парма – Наполі – 2:1

Голи: Капрарі, 45+3 (пен), Кулусевскі, 87 (пен) – Інсіньє, 54 (пен)

Інтер – Фіорентина – 0:0

Лечче – Брешія – 3:1

Голи: Лападула, 22, 33, Сапонара, 70 – Дессена, 63

Сампдорія – Дженоа – 1:2

Голи: Габ'ядіні, 32 – Крішіто, 22 (пен), Лерагер, 72

СПАЛ – Рома – 1:6

Голи: Черрі, 24 – Калініч, 12, К. Перес, 38, Б. Перес, 51, 75, Коларов, 47, Дзаньйоло, 90

Торіно – Верона – 1:1

Голи: Дзадза, 67 – Боріні, 56 (пен)

Наполі, який у разі перемоги піднімався у зону єврокубків, зустрічався із абсолютно немотивованою Пармою – до єврокубків "хрестоносцям" далеко, а зона вильоту їм не загрожувала. З перших хвилин неаполітанці виглядали впевненіше. Вже на 3-й хвилині вони могли відкривати рахунок – Політано відкрився у штрафному і в дотик пробив по центру воріт, однак голкіпер виявився на місці. Майже увесь перший тайм гості провели на половині полі суперника, але до голу ніяк не доходило. У компенсований час, за фол у штрафному майданчику, арбітр призначив одинадцятиметровий в ворота неаполітанців. Його реалізував Капрарі – голкіперу не вдалось вгадати кут удару.

Мілан – Аталанта: "россонері" мають катастрофічні втрати перед грою з Маліновським і компанією

Одразу по перерві пенальті заробили і гості – Інсіньє зрівняв рахунок. Неаполітанці пішли у атаку і створили ще кілька небезпечних моментів, але їх щоразу підводила реалізація. "Хрестоносці" відчайдушно оборонялись і під час контратаки на 87-й заробили ще один одинадцятиметровий. Вперед їх вивів Кулусевскі, який низом пробив під праву стійку – воротар не зміг врятувати свою команду. Фінальний свисток зафіксував перемогу Парми – 2:1.

Інтер розписав безгольову нічию із Фіорентиною. Хоч "нерадзуррі" і виглядали сильнішими протягом усієї гри – вдвічі більше володіння м'ячем та вдвічі більше ударів, реалізувати моменти їм ніяк не вдавалось. Через цю втрату очок Інтер не зміг обійти Аталанту і залишився на 3-му місці турнірної таблиці із 70-ма пунктами.

Боротьба обох аутсайдерів турнірної таблиці Лечче – Брешія була запеклою, адже програш останніх означав стовідсотковий виліт у нижчій дивізіон, а Лечче перемога давала шанс на вихід із зони вильоту у наступних турах. До перерви господарі змогли оформити собі комфортну перевагу у два м'ячі. По перерві на поле вийшов Шахов, але результативними діями Євген не відзначився. До кінця матчу команди забили ще по разу і фінальний свисток зафіксував перемогу господарів – 3:1. Завдяки цій перемозі Лечче отримав шанс вийти із зони вильоту і посідає 18-ту сходинку із 32-ма пунктами, натомість Брешія втратила останню можливість залишитись у Серії А.

У генуезькому дербі Сампдорія зустрічалась із Дженоа. До кінця першого тайму команди обмінялись голами – у Сампдорії відзначився Габ'ядіні, а пенальті яке заробили "грифони" реалізував Крішіто. А у другій половині зустрічі "грифони" вийшли уперед. Це Лерагер вивів свою команду уперед. Таким чином, Дженоа із 36-ма очками закріпився над зоною вильоту, а Сампдорія залишилась на 14-й сходинці із 41-м очком.

СПАЛ, який вже вилетів у Серію Б, приймав Рому. Відсутність мотивації у суперників була помітною з перших хвилин матчу – у першому таймі СПАЛ завдав лише 2 удари у площину воріт, один з яких виявився гольовим. У римлян до відпочинку відзначились Калініч і Карлес Перес. А після перерви "вовки" повністю знищили суперників. Дубль на свій рахунок записав Бруно Перес і по одному – Коларов та Дзаньйоло. Завдяки цій перемозі Рома випередила Мілан на 2 очки і тепер посідає 5-ту сходинку першості.

Верона на виїзді зустрічалась із Торіно. Перший тайм закінчився із нульовим рахунком. Зате на початку другої половини зустрічі суперники обмінялись голами. Верона заробила пенальті, який реалізував Боріні, а у "биків" відзначився Дзадза. Більше цікавих моментів у матчі не відбулось і фінальний свисток зафіксував нічию – 1:1. Таким чином, Торіно не зміг віддалитись від зони вильоту на безпечну дистанцію і посідає 15-ту сходинку із 38-ма очками, натомість Верона залишилась на 9-му із 46-ма пунктами.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ