УКР РУС

Інтер мінімально здолав СПАЛ: 8-й тур Серії А, матчі неділі

7 жовтня 2018 Читать на русском

В матчах 8 туру Серії А Парма здобула вольову перемогу над Дженоа, Лаціо та Сампдорія здобули мінімальні перемоги над Фіорентиною та Аталантою, Мілан розбив К'єво, Наполі здолало спротив Сассуоло, Інтер впорався зі СПАЛом.

Дженоа досить швидко вийшла вперед в рахунку, Пйонтек забив вже 9 гол в цьому чемпіонаті. Однак Парма досить швидко не тільки зрівняла рахунок, але й оформила перемогу ще до перерви, голи на рахунку Рігоні, Сілігарді та Чераволо.

Лаціо приймав у рідних стінах Фіорентину, маючи шанс відзначитись вже на перших секундах гри – Пароло пробив повз дальню штангу. Загалом же ініціатива була за римлянами, і хоча Фіорентина була трохи гострішою, перший/єдиний гол у цьому матчі забили саме вони. На 37-й хвилині "орли" заробили кутовий, Раду подав на дальню стійку, а Іммобіле у дотик замкнув – 1:0.

Мілан у паралельній зустрічі не помітив спротиву К'єво, вже до 34-ї хвилини виграючи з рахунком 2:0 – дубль оформив Гонсало Ігуаїн. Цікаво, що в обох випадках йому асистував Сусо, який на 56-й хвилині оформив асистентський хет-трик – з його передачі у 150 матчі за Мілан забив Джакомо Бонавентура. Після цього Мілан розслабився і дозволив К'єво забити на 63-й хвилині гол престижу – втім, на більше веронців не вистачило.

У матчі Аталанти та Сампдорії все було досить рівно – так, на 28-й хвилині Сапата влучив у штангу, а на 63-й після проходу в штрафний Гастона Раміреса з ударом у дальній кут виручив голкіпер Голліні. Здавалося, що буде нічия, однак на 77-й хвилині Сампа змогла вирватись уперед зусиллями Тонеллі, який замкнув подачу Раміреса з кутового. Відповісти на цей гол Аталанта так і не змогла.

Наполі відкрив рахунок вже на третій хвилині зустрічі завдяки жахливій обрізці суперника. Адам Унас перехопив м'яч у штрафному та потужно пробив під поперечину метрів з 13-ти – 1:0. В подальшому Наполі не відпускав ініціативу, створивши кілька класних епізодів у першому та на старті другого тайму. Втім, Сассуоло не здавався, тож на поле довелося випускати Лоренцо Інсіньє, який і встановив переможний рахунок. На 72-й хвилині Хюсай пройшов на лівому фланзі двох захисників та викотив на лінію штрафного під удар Інсіньє, а той у своєму стилі зарядив у дальню дев'ятку – 2:0. Беррарді міг відквитати один м'яч, однак після його ударів з близьких дистанцій класно діяв Давід Оспіна.

Інтер в непростому матчі здолав СПАЛ. Міланці захопили ініціативу в матчі і повели в рахунку на 14 хвилині. Після метушні в штрафному Кейта віддав на фланг на Врсалько, який знайшов подачею голову Ікарді – 0:1. СПАЛ майже одразу міг відігратись, проте Антенуччі не влучив навіть у площину воріт ударом з пенальті. Після цього пішла досить рівна гра з рівними шансами відзначитись в кожної з команд і СПАЛ зумів зрівняти рахунок, зробив це Палоскі майже одразу після виходу з лави запасних. Однак Інтер проявив характер і таки вирвав перемогу. Переможний гол на рахунку все того ж Ікарді, якого залишили одного в штрафному майданчику.

Таким чином, Наполі набрав 18 очок та зайняв друге місце в турнірній таблиці. Лаціо має 15 очок та йде на третьому, Сампа має на одне менше і йде відразу за "орлами", а Фіорентина, Сассуоло та Парма з 13-ма знаходяться на шостому, восьмому та дев'ятому місцях відповідно. Мілан та Дженоа з 12-ма пунктами знаходяться на десятій та дванадцятій позиціях відповідно. Аталанта має 6 очок та йде на сімнадцятому місці, а К'єво з -1 очком залишається останнім. Інтер набрав 16 очок і продовжує боротьбу за зону Ліги Чемпіонів, СПАЛ з 9 пунктами опустився на 14 позицію після розкішного старту чемпіонату.

Чемпіонат Італії 2018/19, 8 тур

Дженоа – Парма – 1:3

Голи: Пйонтек, 6 – Рігоні, 16, Сілігарді, 26, Чераволо, 30

Аталанта – Сампдорія – 0:1

Голи: Тонеллі, 77

Лаціо – Фіорентина – 1:0

Голи: Іммобіле, 37

Мілан – К'єво – 3:1

Голи: Ігуаїн, 27, 34, Бонавентура, 56 – Пес'єлло, 63

Наполі – Сассуоло – 2:0

Голи: Унас, 3, Інсіньє, 72

Вилучення: Рожеріо, 87

СПАЛ – Інтер – 1:2

Голи: Палоскі, 72 – Ікарді,14, 78

Нереалізований пенальті: Антенуччі, 18