УКР РУС

Наполі вирвав перемогу в Дженоа: 12 тур Серії А, матчі суботи

10 листопада 2018 Читать на русском

В матчі 12 туру Серії А Парма на виїзді переграла Торіно, СПАЛ не зміг здолати Кальярі, Наполі на останніх хвилинах здолав Дженоа. Рахунки та звіт про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Парма швидко повела в рахунку, Жервінью скористався помилкою захисників, які завадили одне одному вибити м'яч, пройшов захисника і переграв воротаря. Інглезе на 25 хвилині подвоїв перевагу пармезанців. Базеллі ще до перерви один м'яч відквитав, однак Парма втримала свою перевагу.

СПАЛ вдома не зміг здолати Кальярі, втративши перемогу наприкінці гри. Перший гол в матчі було забито вже на 3 хвилині матчу, Петанья головою замкнув передачу Лаццарі з флангу. А ближче до кінця матчу Антенуччі зробив перевагу господарів більш переконливою. Проте вже за 2 хвилини Паволетті з передачі Срни один м'яч відіграв, а ще за 3 хвилини Іоніце відновив рівновагу в матчі.

Останнім матчем цього ігрового дня в Італії стала зустріч Дженоа з одним із лідерів чемпіонату – Наполі. Перший тайм команди грали при прийнятних погодних умовах і генуезці вийшли вперед в рахунку завдяки голу Куаме. Однак матч був зіпсований жахливою зливою, через яку навіть було перервано гру на початку другого тайму. Арбітр вирішив продовжити матч, хоча поле було в катастрофічному стані. Одразу після цієї перерви Руїс відновив рівновагу, влучно пробивши після скидки Мертенса з лінії штрафного. Здавалось, що матч так і закінчиться нічиєю, адже гравцям неможливо було показати все, на що здатні. Але наприкінці матчу Біраскі намагався вибити м'яч після подачі зі штрафного, проте зрізав його у власні ворота.

Завдяки цій перемозі Парма набрала 17 очок і зрівнялась з Торіно, команди поділяють 8-9 місця. СПАЛ набрав 13 очок і лишився на 15 позиції, Кальярі розташувався на 2 сходинки вище з 14 очками. Наполі завдяки своїй перемозі набрав 28 очок і тимчасово піднявся на другу сходинку турнірної таблиці, Дженоа з 14 пунктами лишилась на 14 позиції.

Чемпіонат Італії 2018/19, 12 тур

Торіно – Парма – 1:2

Голи: Базеллі, 37 – Жервінью, 9, Інглезе, 25

СПАЛ – Кальярі – 2:2

Голи: Петанья, 3, Антенуччі, 71 – Паволетті, 73, Іоніце, 76

Дженоа – Наполі – 1:2

Голи: Куаме, 20 – Руїс, 62, Біраскі, 86, (аг)